Alevi köyüne megafonlu imam

Toplum/Yaşam Haberleri —

Hasançelebi köyü / Malatya

Hasançelebi köyü / Malatya

  • Malatya’nın Hekimhan ilçesine bağlı Alevi köyü Hasançelebi’de megafonla ezan okutulması bölge halkının tepkisini büyütüyor. Köydeki harabe haldeki caminin uzun yıllardır kapısının kapalı olduğunu belirten köy sakinleri, geçen hafta camiye imam atandığını söyledi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Malatya Şube Başkanı Latife Ulutaş, Alevi yerleşkesinde ezan okutulmasını eleştirdi. Ulutaş, Hasançelebi’de ezan okutulmasının ardından köylülerle görüştüğünü, halkın, yaşananlardan ötürü tepkili olduğunu belirtti.

Köylüler tepkili

PİRHA’dan Eren Güven’in haberine göre Ulutaş, “Köylüler henüz atanan imamı görmedi. Ancak gün içerisinde okunan ezandan ötürü rahatsızlıklarını dile getiriyorlar. Alevi köyünde ezan okunması kabul edilemez. Bu konuda köylülerin de bir rızalığı, talebi yok. Yapılanlara dair bir eylemimiz olacaktır. Halkla bir dayanışma içerisinde olup bu konunun takipçisi olacağımızın da bilinmesini isterim” dedi.

Hasançelebi duyarlıdır

Hasançelebi’nin belde belediyesi olduğu dönemde 20 yıl belediye başkanlığı yapan Mehmet Şerif Yıldırım da, “Burası son 20 yıldır imamı, hocası olmayan, ezan okunmayan bir yer” dedi ve ekledi: “Hasançelebi sağduyuludur, bu tür şeylere prim vermez. Burada imamın gelip görev yapacağını, caminin faal olacağını zannetmiyorum. Belediye başkanlığı yaptığım dönemlerde böyle bir şey olmadı. Şimdi bu nereden çıktı bilemiyor. Hekimhan’da Alevi-Sünni ayrımı olmaz. Bu konu kaşınmak mı isteniyor bilmiyorum ama Hasançelebi bu konuda duyarlıdır. Birkaç yerde bu duruma benzer olaya da rastladım.” MALATYA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.