Alınak evini Kürtçe okula dönüştürdü

Kültür/Sanat Haberleri —

Kürt siyasetçi ve yazar Mahmut Alınak

Kürt siyasetçi ve yazar Mahmut Alınak

  • Kürt siyasetçi ve yazar Mahmut Alınak, Digor ilçesinin Mewreg Köyü’nde bulunan evinin garajını köydeki çocuklara Kürtçe eğitim vermek için okula dönüştürdü.

Kürt siyasetçi ve yazar Mahmut Alınak, Digor ilçesinin Mewreg Köyü’nde bulunan evinin garajını köydeki çocuklara Kürtçe eğitim vermek için okula dönüştürdü. Alınak, “Dil bir halkın tarihidir. Dil yoksa bir halkın varlığı da yoktur. Dilimize sahip çıkalım” çağrısında bulundu.

MA’nın haberine göre Alınak, yıllardır Kürtlerin anadilde eğitim hakkı talebinin karşılanmaması nedeniyle böyle bir eylem biçimi geliştirdiğini söyledi. Alınak, “Bizler dilenci değiliz. Eğer devlet izin vermeyip inkar ve ret siyasetini sürdürüyorsa, biz aydınların da görevi de bu yasakları çiğnemektir. Biz aydınlar bu bedeli göze alıp yasakları umursamamalıyız. Yıllardır Kürtler anadilde eğitim diyorlar, başat talepleri bu ama devletin kılı bile kıpırdamıyor. Uyduruk bir şekilde okullarda seçmeli ders diyor. Kürtlerin dilleri için yapacakları her eylem meşrudur. Bu nedenle köyümde böyle bir şey yapma gereği duydum. Çünkü bu halka borcumuz var” dedi. KARS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.