Almanlar daha az çalışmak istiyor

Toplum/Yaşam Haberleri —

Almanya/işçi

Almanya/işçi

  • Almanya'da yapılan bir ankete göre Almanların yüzde 22'sinin daha az çalışmak istiyor. Emek ve sermaye çevreleri ise fikir ayrılıkları yaşıyor.

Bild gazetesi adına INSA araştırma şirketi tarafından yapılan ankete göre, vatandaşların yüzde 22'si daha az çalışmak isterken, yüzde 44'ü mevcut durumdan memnun. Ankete katılanların sadece yüzde 9'u daha fazla çalışmayı tercih ediyor.

Ver.di ve IG Metall gibi işçi sendikaları, özellikle yoğun stres altındaki sektörlerde çalışanların daha kısa çalışma saatlerine ihtiyacı olduğu kanaatinde.

Sermayedarlar rahatsız

Alman İş Piyasası ve Meslek Araştırmaları Enstitüsü (IAB) ise herkes için haftada 35 saatlik bir çalışma süresinin ekonomiye zarar verebileceğini ve çalışma kapasitesinin yüzde 5 kaybedileceği görüşünde.

Alman Ticaret ve Sanayi Odası (DIHK) ve Alman İşveren Dernekleri gibi kurumlar ise daha fazla çalışmanın refahı artıracağı düşüncesinde. Özellikle, toplumun yaşlanması ve refah devleti ile ulusal savunmanın finansmanı gibi konuları işaret eden sermayedarlar, daha uzun çalışma saatlerinin gerekliliğini savunuyor.

Almanya'nın haftalık ortalama çalışma süresi 35,3 saatken, Avrupa Birliği genelinde bu süre 37,5 saat. FRANKFURT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.