Almanya’da 1 Nisan’da neler değişti?

Toplum/Yaşam Haberleri —

Almanya

Almanya

  • Almanya’da asgari ücretten ebeveyn parasına, öğrencilere Almanya Biletinden çalışanlara yeni bir teşvik programına kadar bir dizi değişiklik gerçekleşecek.

Almanya’da asgari ücretten ebeveyn parasına, öğrencilere Almanya Biletinden çalışanlara yeni bir teşvik programına kadar bir dizi değişiklik gerçekleşecek.

Gaza zam
Alman hükümeti, vatandaşların üzerindeki yükü hafifletmek için gaz ve uzaktan ısıtmada KDV’yi geçici olarak yüzde yediye indirmişti. 1 Nisan 2024’ten itibaren KDV‘nin tekrar yüzde 19’a yükseltilmesiyle gaz ve uzaktan ısıtma yüzde 12 zamlanacak.

Ebeveyn parası düşürüldü
Daha önce ebeveyn parasına hak kazanma sınırı 300 Euro iken bu sınır 200 Euro’ya düşürüldü.

Ebeveyn izni uygulamasında da yeni düzenlemeler yapıldı. 1 Nisan 2024’ten itibaren gerçekleşecek doğumlarda, her iki ebeveyn için ortak ebeveyn izni bir aya indirilecek. Buna ek olarak, bu ortak süre yalnızca çocuğun yaşamının ilk on iki ayı içinde kullanılabilecek.

Öğrencilere indirimli bilet
Deutschlandticket’in normal fiyatı 49,90 Euro iken, 2024 Yaz Dönemi başlangıcıyla birlikte öğrenciler bunun için 29,40 Euro ödeyecek.

Asgari ücret artışı
Nisan ayı itibariyle bazı meslek gruplarında asgari ücretler artacak. Özellikle kalfa ve usta seviyesindeki boyacı ve dekoratörler için saat başına en az 15 Euro, vasıfsız işçiler için ise saat başına en az 13 Euro brüt ücret ödenecek.

Esrar yasallaştı
Nisan ayıyla birlikte esrar yetişkinler için yasallaştı. 18 yaşından büyük insanların kişisel tüketim için dışarıda 25 grama kadar evde ise 50 grama kadar esrar bulundurmasına izin verildi. Bundan başka isteyen evinde üç adet kenevir bitkisi yetiştirebilecek.

Havacılık güvenliği
Havaalanlarında çalışan ve havacılık güvenliği görevlisi olarak görev yapan personele ödenen asgari ücrete zam yapılacak. Bavyera (Münih Havaalanı hariç), Mecklenburg-Vorpommern, Saksonya, Saksonya-Anhalt ve Thüringen’deki havaalanlarında çalışan güvenlik personeline, Nisan ayından itibaren asgari ücret 18.32 Euro olarak ödenecek. FRANKFURT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.