Anlam dolu bir yürüyüşten notlar

Yurt Dışı Haberleri —

Gençlerin uzun yürüyüşü sürüyor

Gençlerin uzun yürüyüşü sürüyor

  • Ve şimdi dünyanın en güzel buluşmalarından birini yaşıyoruz. Uzun zamandır görmediğimiz yoldaşlarımızı aynı inançla çarpan kalbimizin, inancımızın ve sevgimizin sıcaklığıyla kucaklıyoruz.
.

 

Yürüyüşten önceki gün vardık Köln şehrine. Heyecanlıyız yarın için. Yol yorgunluğu var üzerimizde, kalacağımız yere doğru gidiyoruz. Kalacağımız aileyle tanıştık. Ülkenin misafirperverliğini kapı açılır açılmaz hissediyoruz. Yemekler hazırlanmış, çay demlenmiş, sanki yıllardır tanışıyormuşuz gibi samimiyetle "kendi eviniz gibi rahat olun"  cümlesiyle bizi karşılıyor ev sahibi aile.

Bir yandan yemek yiyip bir yandan sohbet ediyoruz aileyle. Anılar, güzel günler, acılar anımsanıyor hepimizin belleğinde. Daha bir azimle içimizdeki ateş ve öfke gürleşiyor. Saat gece yarısını gösterdiği vakit, yolun verdiği yorgunlukla ve içimizdeki heyecanla uyku vaktimizin geldiğin anımsayıp, bizim için hazırlanan yataklara geçip, yarın için uykuya dalıyoruz.

***

Sabahın ilk ışıklarında uykudan uyanıp, hazırlanıyoruz. Ev sahibi aile kahvaltımızı hazırlamış. Kahvaltımızı yapıp, saat 9 gibi yola çıkıyoruz. Yürüyüşün başlangıç noktasına doğru ilerliyoruz sokak sokak, heyecanımız her halimizden belli oluyor. Buluşma noktasına yaklaştıkça, arkadaşlarımızın gür sesiyle karşılaşıyoruz, onların sesleri kulaklarımızda adeta volkan patlaması yankısı yaratıyor. Yaklaştıkça onlarla daha bir alevleniyor içimizdeki ateş. Değerli arkadaşlarım şimdi okuyacağınız bu cümleler hayatın hiçbir alanında tadamayacağınız bir hissin, nasıl yoldaşlık ilkesiyle birlikte yaratıldığıdır.

Ve şimdi dünyanın en güzel buluşmalarından birini yaşıyoruz. Uzun zamandır görmediğimiz yoldaşlarımızı aynı inançla çarpan kalbimizin, inancımızın ve sevgimizin sıcaklığıyla kucaklıyoruz. Uzun yürüyüş olduğu için sohbeti yürüyüş sonuna bırakıyoruz. Yürüyüş başladı. İstikamet Leverkusen, 18 km varış noktamız. Yavas yavaş ilerliyoruz. Coşkulu bir şekilde şehrin her tarafından duyulacak gür bir sesle sloganlarımızı haykırıyoruz faşizmin yüzüne!

Varış noktasına varıyoruz, kısa bir konuşma ve bilgilendirme sonrası, yemek yiyeceğimiz derneğimize doğru yola koyuluyoruz. Yorulduk mu? Evet, çok yorulduk. Yemeğimizi yedikten sonra sohbet başlıyor. Yeni gelen yoldaşlarımızın sıcak tebessümleri bütün yorgunluğumuz bir anda alıp götürüyor. Govend bizim için bir direniş felsefesi. Bir anda sesi güzel olan arkadaşların stranlarıyla govend tutuyoruz.

***

Ertesi gün yürüyüşümüz yeniden başlıyor, istikamet Düsseldorf. İlk günkü heyecanımızdan bir şey yitirmiyoruz. Sloganlarımız sokakların her köşesine yayılıyor. Yine bir provokasyon, yine bir arkadaşımızı almaya çalışıyorlar. İzin vermiyoruz. Faşizmin bekçilerine karşı tek bir beden gibi direniyoruz! Yoldaşımızı ellerinden alıyor ve yürüyüşümüze kaldığımız yerden devam ediyoruz.

***

.

Düsseldorf merkeze ulaşınca bugünkü yol planını sonlandırıyoruz. Akşam yemeği ardından konserimiz başlıyor. Halaylar, zılgıtlar, sloganlar eşliğinde tüm yorgunluğa rağmen tam bir enerji patlaması yaşanıyor. Gecemiz de gündüzümüz gibi coşkulu geçiyor.

***

16 Eylül’de Aachen kentinde bitecek olan yürüyüşümüzün büyük bölümünü tamamladık sayılır. Yol boyunca ne iddiamız, ne öfkemiz, ne de coşkumuzdan hiçbir şey eksiltmedik. “Genç başladık, genç başaracağız” diyenlerin takipçileri olarak mücadelemizin anlamlı bir parçası olan bu yürüyüşümüzü başarıyla sonlandırmanın gururunu yaşıyoruz.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.