Anlamak, özgürlük ve heval

Forum Haberleri —

.

.

  • 44. yılımız önder Apo’ya, şehitlerimize, tüm cephelerde “direnmek yaşamaktır” çizgisinde mücadele edenlere, halkımıza ve dostlarımıza, evrenin ilerici insanlığına kutlu olsun.

NEDİM SEVEN

43. PKK’nin resmi kuruluş yıl dönümüne girerken şimdiden Kürdistan ve yurtdışında Kürt halkı, dostları ve uluslararası dayanışma grupları bir çok etkinlikle PKK’nin yeni yılını kutluyor, duygu, düşünce ve eylemleriyle anlam gücüne yüklenerek özgürlüğü duyumsuyor.

1973’te Ankara Çubuk barajı toplantısı baz alınırsa, önümüzdeki 2022 yılı Newroz’unda PKK 50. Yılına girecektir. 1973 Newroz’u ve 2022 Newroz’u arasında, 50 yılda neler yaşandı, hangi gelişmeler ortaya çıktı, Kürdistan, Türkiye, Ortadoğu ve dünyada hatta evrende, PKK’lilik nelere yol açtı; doğru ve gerçekçi olarak incelenirse anlam gücüne, dolaysıyla özgürleşme düzeyine ulaşmanın yol ve yöntemi bulunacaktır.

Düşünün ki, kimliği yok edilmiş, kişiliği ucubeleştirilmiş, beyninden tutalım fiziğine kadar sömürgeci, asimilasyonist, faşist politika ve uygulamalarla tarihten silinmeye çalışılan Kürt ve coğrafyası ulus-devlet, sömürgeci ve işgalci yönelimlerle talan edilmiş bir Kürdistan, yani imha, inkar ve soykırım politikaları ile derbeder edilen Kürtlük ve Kürdistaniliğe, tarihin en cesur, kararlı ve örgütlü; her açıdan ufuk açan söylem, eylem ve örgütlü duruşuyla Apocular, Kürdistan devrimcileri “dur” demeyi başarmıştır.

Apo’cular, Kürdistan devrimcileri ve partileşme biçimiyle PKK’liler, 1970’lerde kızıl şafakta özellikle de Kürdistan, Ortadoğu halkları açısından sembolik, direniş ve özgürlük bayramı olan 1973 Newroz’unda bir Newroz Partisi olarak doğmuştur.

İlk komün olan önder Apo, Kemal Pir ve Haki Karer yoldaşların ruhu ve pratiği Apoculuğun esasları olmuştur.

İlk komün de halkların kardeşliği, amaçlarda amansız birleşen fikirleri uğruna her şeyi göze alan yoldaşlık ortaya çıkmıştır.
Bu yoldaşlık günümüzde Kürdistan, Ortadoğu, dünya ve evrende “Heval” olarak  sembolleşmiştir.

Partileşme süreci sonrası pratiğe yönelen PKK’liler halk ve toplum nezdinde, özellikle de Kürdistan halkında “Karker”ler olarak anlam bulmuştur.

1982–84, Diyarbakır zindan direnişi sürecinde büyük devrimciler Mazlum Doğan, Kemal Pir, Ali Çiçek, Akif Yılmaz, M. Hayri Durmuş ve Dörtlerin direnişi ile 12 Eylül askeri cunta faşizmini yenilgiye uğratan kahramanlar, Apocular ve PKK’liler olmuştur.

Partileşme ile ideolojik, politik ve örgütsel hamlelerle 1984 15 Ağustos’unda HRK ile halkların özsavunma gerillasını oluşturmuş, kahraman Egid’ler, Beritan’lar, Zilan’ların tarihsel duruşu ile yenilmez bir özsavunma gücüne ulaşmış, bu sayede ARGK, HPG ve giderek tüm Kürdistan’da Kürdistan savunma güçlerine ulaşmış, özüne uygun tarihe damga vuran Kürdistan gerillasını oluşturmuş bir partidir PKK.

İlk resmi kuruluşunda yer alan Sakine Cansız’lardan günümüzde onbinleri aşan kadın şehitler, yine onbinler, toplumun ve halklar mücadelesinde duruş, direniş ve cesaretleriyle her yerde öncülük yapan kadınlar partisidir PKK.

Zilan’lar, Beritan’lar, Sema’lar, Arin Mirxan’lar, Delal’ler ve nice kahramanların yaşamlarıyla devrimi ve özgürlüğü örenlerin yuvasıdır PKK.

Ali Çiçek’lerden, Erdal’lere ve Çiyager’lere kadar, günümüzde de Avaşîn, Zap, Metîna’da kahramanca savaşan ve faşizmi, işgalcileri yenilgiye uğratan Cumali’ler, Serhat Gravi, Şoreş Beytüşşebap’ların “genç başladık, genç başarağız” diyenlerin partisidir PKK.

Gurbetteli Ersöz’lerden Selçuk’lara, Nujiyan’lardan Deniz Fırat’lara ve yüzlerce özgür Basının fedai kahramanlarının partisidir PKK.

1982’de Filistin’de, 1998’de Çatak–Botan’da, 2012–2014 ve günümüze kadar devam eden Rojava Devriminde, Aziz Arap’lar, Andra Wolf’lar, Lêgerîn’lerin ve nice enternasyonalistin yaşam bulduğu, direndiği, özgürlük uğruna amansız mücadele ettiği enternasyonalist kahramanların buluştuğu partidir PKK.

Değişim ve yeniden yapılanmanın büyük bedeller uğruna cesurca gerçekleştiği; bağımsız birleşik Kürdistan’dan ekolojik, demokratik, kadın özgürlükçü toplum paradigmasına, Ddemokratik ulus ve demokratik konfederalizmin başta Kürt halkı olmak üzere, tüm Ortadoğu, dünya ve evrene ufuk  açtığı düşünce ve eylemde buluşanların birleştiği partidir PKK.

PKK’yi anlamak önder Apo’yu anlamaktan geçer: Kendine “insanım” diyenler, özgür yaşamak isteyenler, önder Apo’yu, onun fikir ve eylemlerini; şehitlerin abideleştiği tarihi süreçleri ve yok edilen bir kişilik ve toplumun nasıl yeniden yaratıldığını göreceklerdir.

44. Resmi kuruluşu vesilesiyle somutlaştırıp sadeleştirmek gerekirse; Anlam gücünde derinleşip gerçeği bulmak, hakikatin amansız takipçisi olmak özgürlükçüyüm diyen her kesin görevidir. 

44. yılımız önder Apo’ya, şehitlerimize, tüm cephelerde “direnmek yaşamaktır” çizgisinde mücadele edenlere, halkımıza ve dostlarımıza, evrenin ilerici insanlığına kutlu olsun.

Ya önder Apo ile ya da asla!

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.