Anneler direnişte

Kadın Haberleri —

HPC-Jin özsavunmada

HPC-Jin özsavunmada

  • DAİŞ’in Hesekê’ye yönelik saldırıları karşısında alanlarda topraklarını savunan HPC-Jin, “Sonuna kadar toprağımızı koruyacağız” derken, anneler de “Günlerce dışarda kalsak da savaşçılarımızı destekleyeceğiz” dedi. 

EBÎR MUHEMED / NÛJINHA / QAMİŞLO

QSD saldırılara karşı toplumu savunurken, Toplumsal Savunma Güçleri-Kadın (HPC-Jin) çatısı altında örgütlenen kadınlar, DAİŞ'in 20 Ocak’ta Hesekê’nin Xweran mahallesinde bulunan Sina Cezaevi’ne saldırısına sessiz kalmadı.
Konuya ilişkin NûJinha'ya konuşan HPC-Jin üyelerinden Qamişlo’dan Xalya Hisen, “Topraklarımızı terk etmeyeceğiz" dedi. DAİŞ’in son saldırısına karşı savunmak için alanlara çıktıklarını vurgulayan Hisen, "Biz kadınlar toplumumuzu savunacağız ve koruyacağız. İnsan haklarından söz eden devletler neden sessiz? 20 Ocak’tan bu yana süren saldırılarda şehit ve yaralılarımız oldu. Ancak bizler topraklarımızdan vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

Zaman birlik zamanı

Halkın kendi toprağını koruması ve savunması gerektiğine vurgu yapan Hisen, “Herkeste silah olmayabilir ama kısıtlı imkanlarla da olsa herkesin devrim kazanımlarına sahip çıkması gerekir. Rojava sahipsiz değil” dedi. Türk devletinin zulmüne boyun eğmeyeceklerini belirten Hisen, “Herkesin birlik olup toprağını savunması gerekir” dedi.

“Herkes toprağına sahip çıksın”

HPC-Jin üyesi İman Eli, “Mahalleri savunmak için gece dışarı çıkıyor, kötülüklerden korumaya çalışıyoruz” dedi. Herkesin kendi mahallesine sahip çıkması gerektiğine vurgu yaşan Eli, “Uyuyan çete hücrelerine karşı uyanık olmalıyız. Her zaman toplumu koruyoruz ama böyle süreçlerde kadınların rolünün önemi daha da anlaşılıyor” ifadelerini kullandı.

Anneler de direnişte

HPC-Jin üyesi Hediye Musa ise “Çocuklarımızın yolundan gidiyoruz. Günlerce hatta yıllarca dışarda kalsak da savaşçılarımızı destekleyeceğiz. Savaşçıların anneleri olarak bizlerde direnişin içindeyiz. Türk devleti çetelerini bölgemize yönlendirerek halkın birliğini bozmak istiyorlar” diye konuştu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.