Antep'te hedef büyük

Selman Tutumlu

Selman Tutumlu

  • DEM Parti Dilok (Antep) Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Selman Tutumlu, “Katılımcı demokrasiyi, eşitliği esas alan bir anlayışı hâkim kılacağız” diyerek, oylarını iki katına çıkaracaklarını söyledi.

Seçime kısa bir süre kala, Antep’teki siyasi partiler de seçim çalışmalarında sona geldi. Bianet'ten Cihat Öztürk, kentteki durumu paylaşarak, DEM Parti Eşbaşkan Adayı Selman Tutumlu ile görüştü. 20 yıldır kenti yöneten AKP kadroları bu seçimlere de rahat hazırlanıyor. Kenti 1989-2004 yılı arasında Celal Doğan ile üç dönem yöneten CHP ise kararsız seçmenlerden oy alarak Antep’te tepki oylarını artırma peşinde. DEM Parti’nin öncülü HDP, 2019 yerel seçimlerinde Demokratik Sol Parti’den (DSP) aday olan Celal Doğan’ı desteklemişti. HDP, şehirde en yüksek oy oranına yüzde 15,3 ile 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde ulaşırken, DEM Parti’nin öncüllerinden BDP de 2014 yerel seçimlerinde Abdullah Demirbaş ile BDP olarak yüzde 6,2 oy almıştı. DEM Parti, Antep’te Selman Tutumlu ve Ayfer Yılmazer’i Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayları olarak gösterdi. Daha önce partide İl yöneticiliği, milletvekilliği adaylığı, Şahinbey’de İlçe Eşbaşkanlığı yapan Selman Tutumlu, Antep’te oylarını iki katına çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Eşit hizmeti hak ediyor

Selman Tutumlu, şehrin ‘kanayan sorunlarına’ çözüm üretmek için aday olduklarını belirterek, "Bence en büyük sorun, belediyenin halka kapalı olmasıdır. Ulaşım başlı başına bir sorun. Kent sıkışmış durumda, her gün bu yoğun trafik yüzünden ya kazalar ya da adli olaylar meydana geliyor. İmarlı bölgelerdeki belediye hizmetleriyle imarsız bölgelerdeki belediye hizmetleri arasında büyük fark var. Antepliler eşit hizmeti hak ediyor. Yoksul mahallelerde çocuk parkları yok. Hacıbaba, Seyrantepe gibi yerler bu hizmetlerden faydalanamıyor. İmar olmayan yerlerde altyapı-üst yapı, yol kaldırım çalışmaları seçimden seçime yapılıyor. Üzerine, bu semtlere kentsel dönüşümler gerçekleştiriliyor. Vatandaşlar mağdur ediliyor. İmarsız olan yerlerde yeni imar planları yapıp, yerinde dönüşümü gerçekleştireceğiz. Ev sahibi olanlar, yaşadıkları yerde yeniden daire sahibi olmalı" dedi

Yoğun emek sömürüsü

Antep’in en büyük sorunlarından birinin de emek sömürüsü olduğunu kaydeden Tutumlu, "Sadece organize sanayi bölgelerinde 400 binin üzerinde çalışan işçi var. Bu işçilerimizin insanca yaşayabileceği şartları sağlamak ve hak ettikleri emeğin karşılığını almaları için çalışacağız. Yeşil sanayi çalışmalarıyla kentte oluşan hava kirliliği sorununu çözeceğiz. Engelliler kentin çoğu noktasında sorunlar yaşıyor. Bu sorunları çözmek için, engelli yurttaşların öncü olduğu çalıştaylar, merkezler kuracağız" şeklinde konuştu.

Çok dilli belediyecilik

Belediyenin şehrin yapısına uygun bir şekilde çok dilli, çok kültürlü bir hizmet sunmasını sağlayacaklarını vurgulayan Tutumlu, şöyle devam etti: "Belediye bünyesinde aktif bir kadın daire başkanlığı kuracağız. Hastaların ve hasta yakınlarının konaklayacağı yerler açacağız. Halk otobüslerinin sorunları var. Bu esnafa aldıkları ücretsiz ve indirimli yolculardan ötürü yapılan destekleri artıracağız. Metro ve raylı sistem şehrin her noktasına gidecek şekilde hizmet vermeli. Antep’i birlikte yönetmek istiyoruz. Yönetim anlayışı yerelden başlar. Yerelin sorunlarını en kolay şekilde çözecek olan bu şehri gören, bilen anlayıştır. Katılımcı demokrasiyi, eşitliği esas alan bir anlayışı hâkim kılacağız. Halka gidip, halktan görüş alarak, mahallelerin yönetime katılıp söz hakkını söyleyebildiği bir yönetim kuracağız."

Kazanmak için seçimdeyiz

Parti olarak Antep’te oylarını arttıracaklarını söyleyen Tutumlu, "Kazanmak için bu seçime giriyoruz. Önceki dönemlerde parti olarak yerel seçimlere katılmamamız oylarımızı etkiledi. Antep’te oylarımız iki katına çıkacak. Antep gibi bir yerde hala sokakta yaşayan insanlar var. Barınma sorununu çözeceğiz. Antep’te işsizlik sorunu kalmayacak. Yaşanabilir bir Antep olacak" dedi. ANTEP

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.