Apocu ruhla özgürlük yolculuğuna

Yurt Dışı Haberleri —

  •  Kurdistanlı ve enternasyonalist gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için 3-8 Eylül tarihleri arasında Almanya’da ‘Özgürlük Yolculuğu’ eyleminin startını verecek.

 

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde 24 yıldır ağırlaştırılmış tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'dan 29 aydır haber alınamıyor. Aile ve avukat görüş yasağı, gelinen aşamada İmralı tecrit sistemini mutlak iletişimsizlik haline dönüştürdü. Abdullah Öcalan’ın avukatları, özellikle avukat görüş yasağının uygulandığı 27 Temmuz 2011'den bu yana geçen 12 yılda Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi’ne (CPT) en az 49 başvuru yaptı. Son olarak 20-29 Eylül arasında giden CPT tüm başvurulara rağmen yanıt vermedi. 

Kurdistanlı ve enternasyonalist gençler İmralı’da ağırlaştırılmış tecride dikkat çekmek için “Apocu ruhla özgürlük yolculuğuna” sloganı ile 3-8 Eylül arasında Almanya’nın Dortmund-Köln kentleri arasında Özgürlük Yolculuğu (Rêwîtiya Azadiyê) eylemini gerçekleştirecek.

Sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde 25 yıldır devam eden ağırlaştırılmış tecridin dünyada başka örneğinin olmadığını vurgulayan Tertip Komitesi, “Düşman artık tecridi anlatacak bir kelime bırakmadı. Gittikçe bu tecridi ağırlaştırarak, zirveye ulaştırdı. Önder Apo, Türk devletinin soykırım siyasetine karşı direniyor. Bizler de Kurdistan gençliği olarak “Ciwan Fedaiye Rêber Apo ne” şiarı ile her zamankinden daha fazla, düşmanın tecrit siyaseti karşısında görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz” dedi. 

Gençliğin rolünü tartışacağız

Yürüyüşe, Almanya, İsviçre, Fransa, İngiltere, Avusturya, İspanya, Kolombiya gibi ülkelerden 250 genç katılacak. Tertip komitesi 2 Eylül’de Almanya’nın Dortmund kentinde bir araya geleceklerini söyleyerek, “Günbegün devam edecek olan eylemimize, 3 Eylül’de Önder Apo’nun durumunu ele alan bir günlük konferans ile başlangıç yapacağız. Konferansta Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlama noktasında gençlere düşen rol ve misyonunu tartışacağız. Konferansın sonucunda da belirli planlamalar yaparak eylemimizin yönünü belirleyeceğiz” dedi. 

Dortmund’dan Köln’e

Konferans sonrası yani 4 Eylül’den itibaren Dortmund’dan yürüyüşe başlayacaklarını söyleyen Tertip Komitesi, “4-8 Eylül arasında Dortmund’dan Köln’e yürüyeceğiz. Her akşam Kurdistanlı yurtseverler eylemcileri ağırlayacak. Gelenlerin yanlarında günlük ihtiyaç malzemelerini bulundurmaları yeterli olacak. 4 Eylül’de Dortmund’da başlayacak yürüyüşümüz, sırasıyla Bochum, Essen, Oberhausen, Duisburg, Neuss, Düsseldorf güzergahlarından geçerek, 8 Eylül’de Köln Mülheim’de sonlanacak” diye belirtti.

‘Önder Apo’nun etrafında kenetlenelim’

Kurdistan gençliğine büyük görevler düştüğünü söyleyen Tertip Komitesi son olarak şunları ekledi: “Şüphesiz sadece Kurdistan gençliği değil, Arap, Fars ve tüm Ortadoğu’daki gençler, enternasyonalist gençler, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü etrafında kenetlemeli. Eylemlerimiz ancak bu temelde bir yaklaşım ile başarıya kavuşabilir. Tüm gençleri ve genç kadınları Önder Apo’nun etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz.” 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.