Asla kabul etmeyeceğiz

  • Mardin’de cezaevlerinde artan ölümlere ve tecride dikkat çekmek için yürüyüş yapan Barış Anneleri, sorumlulara “Artık yeter” diye seslendi. 

 

Barış Anneleri Meclisi üyeleri, "Tecridi kıracağız özgür yaşamı inşa edeceğiz" şiarıyla cezaevlerinde artan ölümlere dikkat çekmek ve tecridi protesto etmek amacıyla birçok kentten Mardin'e geldi. Basın açıklaması öncesi Mardin Adliyesi önünde toplanan ve aralarında Kandıra 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi'nde hayatını kaybeden Garibe Gezer’in annesi Halime Gezer’in de bulunduğu Barış Anneleri, bir süre polislerle tartıştıktan sonra Karayolları Parkı’na geçti.

Barış Annesi Besna Günay, “Tutukluların kendilerini öldürdüklerini söylüyorlar. Biz bunun böyle olmadığını biliyoruz” dedi.  

Garibe’nin annesi Halime Gezer de, “Benim kızım katledildi. Her gün yeni birini öldürüp intihar etti, diyorsunuz. Biz bunu asla kabul etmeyeceğiz. İki çocuğumu katlettiniz. Benim Garibem ölmedi. Başımın üstünde yaşıyor. Siz Garibe'nin bu fotoğrafından korkuyorsunuz. Siz benim kızımın cenazesini kaçırdınız. Daha sonra avukatlarımız cenazeyi alabildiler. Artık yeter” diye seslendi.

Açıklamanın ardından kitle sloganlar eşliğinde HDP İl binasına doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında kitlenin önünü kesen polisler, yürüyüşe izin vermeyeceklerini belirti. Kitle, HDP İl binasının sokağına girdikten sonra yol polisler tarafından kalkanlarla kapatılırken, kitle bir süre burada sloganlar atarak, bekleyişini sürdürdü. Polis ile bir süre tartışan kitle, ardından sloganlar eşliğinde dağıldı.  MA/MARDİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.