Aslan nüfusu yüzde 43 azaldı

Toplum/Yaşam Haberleri —

Aslanlar

Aslanlar

  • Artık yalnızca Afrika kıtasında yaşayan aslanların nüfusu, kaçak avcılık ve yaşamsal alanlarının tahribatı yüzünden giderek azalıyor. Dünyada yalnızca 20 bin ila 39 bin arasında aslan kaldı.

Artık yalnızca Afrika kıtasında yaşayan aslanların nüfusu, kaçak avcılık ve yaşamsal alanlarının tahribatı yüzünden giderek azalıyor. Dünyada yalnızca 20 bin ila 39 bin arasında aslan kaldı.

Yeşil Gazete'nin haberine göre; son yirmi yılda aslan nüfusu yüzde 43 oranında azaldı. Aslanları etkileyen en büyük faktörler ise, ana habitatları olan savanların insan baskısı altında olması ve kaçak avcılık.

Doğa Koruma Merkezi’nden biyolojik çeşitlilik uzmanı Dr. Mustafa Durmuş, “Aslan gibi üst düzey avcıların yok olması, otçul canlılar üzerindeki kontrolün kaybolmasına neden olur. Otçul canlıların sayısının artması bitkiler üzerindeki baskıyı artırır; yaşamları bitkilere bağlı olan diğer türler bu değişimden etkilenir.

Bu zincirleme reaksiyon uzatılabilir, uzun vadede ekosistemin yapısı tamamen değişebilir. Doğadaki dengeyi değiştiren durum, sonuçları itibarıyla sayısız yeni değişimi tetikler” diye konuştu. İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.