Aslı Erdoğan: Şanslıydım

Toplum/Yaşam Haberleri —

.

.

  • Türkiye’deki baskılardan dolayı Almanya’da sürgünde yaşayan yazar Aslı Erdoğan, sağlık durumuyla ilgili yaptığı açıklamada tehlikeli ve son derece acı verici bir ameliyat geçirdiğini, beş gün boyunca morfin almak zorunda kaldığını ve kırk kilonun altına düştüğünü söyledi.

Türkiye’deki baskılardan dolayı Almanya’da sürgünde yaşayan yazar Aslı Erdoğan, sağlık durumuyla ilgili yaptığı açıklamada tehlikeli ve son derece acı verici bir ameliyat geçirdiğini, beş gün boyunca morfin almak zorunda kaldığını ve kırk kilonun altına düştüğünü söyledi. Yavaş yavaş zar zor da olsa günlük hayatına dönmeye başladığını söyleyen Erdoğan, bağırsağının bir metrelik kısmının alındığını belirtti.

Bağırsaklarında ölümcül bir düğüm

“Birkaç gün önce, ameliyat komplikasyonları nedeniyle bağırsağının 7 santimetresi alınan bir hastanın trajik ölümünü öğrendim ve yaşadıklarım hakkında daha fazla iletişim kurmaya karar verdim” ifadeleriyle başlayan açıklamasında “Mayıs ayında, aşağı yukarı beyin kanamamın yıl dönümünde, Atina'da bulunduğum sırada ileus, yani bağırsak tıkanması geçirdim. (2019'da paralitik ileus teşhisi konmuş ve ameliyat edilmiştim.) Ancak bu kez daha ölümcül bir tür olan mekanik ileus, bağırsakta bir düğümlenme, neredeyse her zaman bağırsağın çatlaması ve günler içinde acı verici bir ölümle sonuçlanıyor. Tıbbi bir hata nedeniyle tedavi edilmeden eve gönderildim ve bir mucize sayesinde ölümden kurtuldum: Düğüm belirli pozisyonlarda hafifçe açılabiliyordu! Dört hafta boyunca düğümlenmiş bir bağırsakla yaşadım, gün geçtikçe zayıfladım ve güçsüzleştim” ifadelerine yer verdi.

Kırk kilonun altına düştüm

Doktoru tarafından bağırsakları ve midesinin alınmak zorunda kalınabileceği konusunda uyarılan Erdoğan, yaşadığı süreci şu ifadelerle aktardı: “Şanslıydım! En iyi doktorlardan birine sahiptim! Bağırsağımın bir metrelik kısmını aldı. (Dr. Cho ve ekibi için rekor bir uzunluk) ancak kalan kısmı bağırsaklara bağlamayı başardı ve aşağı yukarı bağırsak görevi gören silikon bir tüp yerleştirdi. Zor, tehlikeli ve son derece acı verici bir ameliyattı, hatta ilk beş gün morfin almak zorunda kaldım ve kırk kilonun altına düştüm. Şimdi altı ay sonra günlük hayatıma zar zor dönüyorum. Üzücü gerçek şu ki, bağırsak ve bağırsaklarım çok uzun süre dayanamayacak, ancak bir Crest hastası olarak, akciğerler ve kalp gibi hayati organlarım hala nispeten iyi durumda olduğu için şanslıyım.”

Erdoğan, açıklama mektubunu dost ve arkadaşlarına destekleri için teşekkür ederek bitirdi. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.