Avrupa'da Türk devlet terörüne öfke

Yurt Dışı Haberleri —

Türk devlet saldırıları Zürih'te protesto edildi

Türk devlet saldırıları Zürih'te protesto edildi

  • Diasporada yaşayan Kürdistanlılar, işgalci Türk devletinin Êzîdîlere yönelik saldırılarına karşı alanlara çıktı, soykırım politikalarına tepki gösterdi.

 

İşgalci Türk devletinin Zaxo’daki Qadiya Kampı'na yönelik düzenlediği saldırı İsviçre'nin Biel, Basel, Zürih ile Luzern, Fransa’nın Marignane ve Almanya'nın Hamburg kentinde protesto edildi.

HAMBURG

Yapılan açıklamalarda; Êzîdîlerin inancı, dili, kültürü ve kimliğinin ferman gerekçesi yapıldığı, Türk devletinin DAİŞ’in yarım kalan soykırım saldırılarını tamamlamak istediği vurgulandı.

BASEL

Türk devletinin geçtiğimiz günlerde YBŞ Komutanı Said Hesen’i katlettiği, bir hastaneyi bombaladığı hatırlatılan konuşmalarda “Türk devleti katliamcı yüzünü Êzîdî halkının yaşadığı Qadiya Kampı'na saldırarak bir kez daha göstermiştir” denildi.

BİEL

Eylemlerdeki açıklamalarda 2014’te DAİŞ’in gerçekleştirdiği katliamı “soykırım” olarak tanıyan devletlerin, bu saldırılar karşısında tepki göstermemesi ve sessiz kalması eleştirildi.

LUZERN

Türk devletinin imha ve katliam konseptinin her yerde teşhir edileceğinin belirtildiği konuşmalarda “Êzîdî halkı yalnız değildir” mesajı verildi.

MARSİLYA

Eylemlerde sık sık  “Bijî berxwedana Şengalê“ sloganı atıldı.

HABER MERKEZİ

ZÜRİH
paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.