Avrupa Süper Ligi kuruldu

Dünya Haberleri —

.

.

  • Avrupa’nın önde gelen 12 futbol kulübü, Avrupa Süper Ligi kurduklarını açıkladı. Ligde, İngiltere’nin 6 büyük kulübü de bulunuyor.

 

Avrupa Süper Ligi’ni (ESL) kurduklarını açıklayan 12 futbol kulubü arasında İngiliz Premier Ligi’nden Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United ve Tottenham; İspanya La Liga’dan Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid; İtalya Seria A’dan Milan, Inter Milan ve Juventus yer alıyor. ESL’nin başkanlığına ise Real Madrid Başkanı Florentino Perez’in getirildiği duyuruldu. Avrupa Futbol Federasyonları Birliği’ne (UEFA) alternatif olarak kurulduğu belirtililen ligde karşılaşmaların hafta arası düzenleneceği belirtildi.

Yeni lig kurulmasına UEFA ve FIFA’dan sert tepki gelirken, İngiltere Premier Ligi ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson, alternatif lig ilanını kınadıklarını, ligde yer alacak olan futbolcuların karşılaşmalardan men edilebileceğini söyledi.

UEFA, Avrupa Süper Ligi kurulmasını ‘gülünç’ bir girişim olarak adlandırırken, ligde oynayacak oyuncuların milli takımlarda yer alamayacağını açıkladı.

Futbol dünyasında son yıllarda düzenlenen Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarına “kalite” eleştirisi yapılıyordu.  ESL, yaptığı açıklamada çok kapsamlı görüşmeler yapıldığını fakat beklenen yapısal değişikliğin sağlanamadığını belirtti.

FRANKFURT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.