Avrupa'da gündemleştireceğiz

Dünya Haberleri —

Barış Heyeti/Düsseldorf

Barış Heyeti/Düsseldorf

  • Friedrich Muster: Hewlêr’e gitmemiz ve orada barış için girişimlerde bulunmak istememiz Türkiye’nin hoşuna gitmedi.
  • Fränzi Schulz: Yaşadıklarımızı burada kurumlarla görüşerek kamuoyu oluşturmak için girişimlerde bulunacağız.
  • Rémy Pagani: Kürt halkına uygulanmak istenen katliamlara karşı barış talebimizde ısrarcı olmayı sürdüreceğiz.
  • Tobias Casimir Schnebli: Bu olumsuz sürecin bizleri yıldırdığı sanılmasın. Soykırım saldırılarına karşı dayanışmamız sürecek.

 

VEYSİ IŞIK/ÖNER POLAT

Güney Kürdistan’a giden Barış Heyeti içerisinde yer alan aktivistlerden bir grup Avrupa’ya döndü. Almanya’nın Düsseldorf kenti ile İsviçre’nin Cenevre kentine ulaşan aktivistler, hem Güney Kürdistan’da hem de Avrupa’da girişimlerini sürdüreceklerini söylediler.

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Güney Kürdistan’da temaslarda bulunan Barış Heyeti Almanya’nın Düsseldorf kentinde kitlesel olarak karşılandı. Uluslararası dayanışmayı büyüteceklerini belirten aktivistler, işgal saldırısını Avrupa’da gündemleştireceklerinin altını çizdi.

Türkiye rahatsız oldu

Aktivist Friedrich Muster, "Bizim Hewlêr’e gitmemiz ve orada barış için girişimlerde bulunmak istememiz Türkiye’nin hoşuna gitmedi. Bu yüzden bir grup arkadaşımız ulaşamadan sınır dışı edildi. Bu sadece Türkiye ile ilgili bir durum değil, KDP ve Almanya’nın ortak kararıdır" diyerek barış girişimlerinin manüpile edildiğine vurgu yaptı.

Gördüklerimizi herkese anlatacağız

Barış heyetinde yer alan Fränzi Schulz ise Hewlêr’e gidip herşeyi yerinde gördüklerini belirterek şöyle devam etti:"Heyette bulunan arkadaşlarımızın engellenmesi asıl amacımızı sabote etmek için yapılan bir girişimdir. Biz bu savaşta neler yaşandığını yerinde gördük. Bu yaşananları sivil toplum örgütleri, feminist kurumlar, parlementerler gibi kurumlarla görüşmelerimiz oldu. Yaşadıklarımızı, görüşmelerimizi, burada kurumlarla görüşerek kamuoyu oluşturmak için girişimlerde bulunacağız."

Yakında yeniden gideceğiz

Aralarında Cenevre eski Belediye Başkanı Rémy Pagani’nin bulunduğu heyet de Cenevre’de kitlesel olarak karşılandı. KDP’nin kendilerine düşmanca yaklaştığını belirten Pagani, "Bizler Kürt halkına uygulanmak istenen soykırım ve katliama karşı barış talebimizde ısrarcı olmayı sürdüreceğiz. En yakın zamanda Barış Delegasyonu olarak Güney Kürdistan'a giderek barış talebimizi iletmek için gerekli koşulların oluşturulması girişimlerine başlayacağız" dedi.

Dayanışmamız sürecek

Tobias Casimir Schnebli ise "Antikapitalist Dayanışma'nın gereği olarak Türk devletinin işgal ve soykırım saldırısına engel olmak ve bölgede barış ikliminin yaratılmasına katkı sunmak için Güney Kürdistan'a gittik" dedi. Türk devleti ve KDP’nin ortaklığının dünyanın gözü önünde gerçekleştiğini belirten Schnebli, "Yaşanan bu olumsuz sürecin bizleri yıldırdığı sanılmasın. Bu soykırım saldırılarına ve ortaklarına karşı enternasyonal dayanışmamız sürecektir" dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.