Avrupa’da Öcalan için eylemler

Yurt Dışı Haberleri —

Roma'daki Unione Popolare ulusal meclisi

Roma'daki Unione Popolare ulusal meclisi

  • Unione Popolare: PKK’yi listeden çıkarın
  • Özgülük Nöbeti Saarbrücken DKTM’de 
  • Cenevre Üniversitesi'nde tecrit eylemi

Unione Popolare: PKK’yi listeden çıkarın

PKK bayrağı açılarak Kürt halkı ile dayanışma mesajı verilen Roma'daki Unione Popolare ulusal meclisinde PKK’nin listeden çıkartılması gerektiği dile getirildi.

Unione Popolare Ulusal Koordinasyonu tarafından yayınlanan mesajda AB'nin ve Avrupa hükümetlerinin PKK’yi terör örgütleri listesine almasının utanç verici olduğu belirtilerek, “Unione Popolare, haftalardır Rojava'yı bombalayan ve Kürt direnişine karşı kimyasal silah kullanan Erdoğan rejimiyle NATO, AB ve Avrupa hükümetlerinin suç ortaklığını kınamaktadır.

PKK'nın terör örgütleri listesinden çıkarılmasını ve AB ülkelerinde sürgünde yaşayan Kürtlerin sığınma haklarının garanti altına alınmasını talep ediyoruz” denildi. ROMA

*********

Özgürlük Nöbeti’ni devralan Saarbrücken DKTM üyeleri 

Özgülük Nöbeti Saarbrücken DKTM’de 

Fransa’nın Strasbourg kentinde 546’ncı haftasına giren Özgürlük Nöbeti’ni devralan Saarbrücken DKTM üyeleri mücadele ve örgütlenmenin önemine dikkat çekti. Grup sözcüsü Ağırman, “Komplonun panzehiri örgütlenmektir. Kendimizi ne kadar büyütürsek, örgütlenmemizi ne kadar yaygınlaştırırsak o kadar Önderliğimizi sahiplenebiliriz” dedi.

Avrupa’daki Kürtlerin en uzun soluklu eyleminin Saarbrücken kentinden Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) adına Hamit Ağırman, Barış Aydoğan ve Fahrettin Bozkurt devraldı. 

Grup adına konuşan Hamit Ağırman, “Her hafta burada nöbet tutanlar olarak söylüyoruz; düşman hiçbir zaman muradına eremeyecek, amacına ulaşamayacaktır. Her zaman büyük bir inançla, sabırla hareket edeceğiz. Sadece kınamak bizim için esas olmayacak, bundan sonra örgütlenmek için çabalamamız gerekir” dedi. STRASBOURG

********

Cenevre Üniversitesi

Cenevre Üniversitesi'nde tecrit eylemi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecride dikkat çekmek için sürekli eylem halindeki Kürt gençleri Cenevre Üniversitesi’nde bildiri dağıttı.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) üyeleri, İsviçre’nin Cenevre kentinde Cenevre Üniversitesi kampüsünde bildiri dağıtarak bilgilendirme yaptı. Kampüs’de yapılan eyleme ilgi yoğundu.

Gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride dikkat çeken, yaşamı ve güvenliğine dair kaygılarını ifade eden bildiriler yanında, demokratik ekolojik kadın özgürlükçü paradigmasını ifade ettiği broşürleri kampüs alanında dağıttı. CENEVRE

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.