Avrupa’dan İmralı’ya binlerce kart

Yurt Dışı Haberleri —

  • Avrupa’nın birçok noktasında “Öcalan’a Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi kapsamında “İmralı’ya 100 bin kart” kampanyası yürütülüyor.
  • İmralı’ya kart gönderenlerden Mele Davud Övseme “Bu kartpostal ile de tecridi kırmaya çalışıyoruz, herkesin buna destek vermesi elzemdir” dedi.

HAKAN TÜRKMEN/FEYYAZ BRUSK

Fransa’nın Marsilya kenti ile Almanya’nın başkenti Berlin’de Kurdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürütülen “İmralı’ya 100 bin Kart” kampanyası için geçtiğimiz günlerde bir araya geldi.

Marsilya Demokratik Kürt Toplum Meclisi tarafından organize edilen kart gönderme eylemine birçok Kurdistanlı katıldı. Marsilya Meclisi’nden Enes Kanireş 3 yıldır Kürt Halk Önderi Öcalan’dan haber alınamadığından söz ederek, “Önderliğimize 1000 kart gönderdik. Tüm Kürdistanlılar kartlarda kendi duygularını dile getirdiler” dedi. “Önderliğin özgürlüğü için gece gündüz mücadele etmeye devam edeceğiz” diyen Kanireş ekledi: “Önderliğimiz, Kürt ve Kurdistanlıların tanınması için büyük bir mücadele yürüttü, bize de düşen Önderliğimizi sahiplenmektir. Hamlenin başarıya ulaşması için tüm halkımızı seferber olmaya davet ediyoruz.”

Marsilya’da hedef 2500 kart

Marsilya’da kart gönderenlerden bazıları duygularını gazetemize şöyle ifade etti.

 

 

Mehmet Çapkın (44): Çewlik doğumluyum. Kültür alanında çalışma yürütüyorum. Bu kartları Önderlik için başlatılan kampanya çerçevesinde gönderiyoruz Önder Apo’nun özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür. Önderlik özgür olmalı.

 

 

Erhan Tarhan (43): Karayazılıyım. Marsilya’da Dışilişkiler Komisyonu’nda yer alıyorum. Ne koşulda olursa olsun onun yanında olduğumuzu, onun fikirlerini dünyaya tanıtmak için her zaman çabaladığımızı göstermek için kartları gönderiyoruz. Tüm halkımızı da bu kampanyaya katılmaya çağırıyorum.

 

 

Mukaddes Polat (45): Marsilya’da yaşıyorum. Arin Mirkan Kadın Meclisi üyesiyim. 25 senedir esaret altında olan önderliğimizin fiziki özgürlüğüne kavuşması için mücadele ediyoruz ve etmeye davam edeceğiz bugün de ona kartları gönderiyor sahipleniyoruz.

 

 

Aysel İliman (44): Marsilya eşbaşkanıyım. Avrupa genelinde başlatılan 100 bin kart gönderme kampanyası ekseninde bizler de hedefimiz olan 2 bin 500 kart gönderme çalışmanın ilk aşamasını tamamladık. Sözünü veriyoruz; Önderliğimiz özgür olana dek alanlarda olacağız.”

Berlin’den de kartlar gönderildi

Berlin’de ise Dest-Dan Kadın Meclisi ve Nav Berlin (Özgür Kurdistanlılar Meclisi) çağrısıyla bir araya gelen Kürtler, İmralı Cezaevi’ne göndermek üzere kartlar yazarak posta ile gönderdi. İlk aşamada yüzlerce kart gönderildi. Kart gönderenlerden Nav Berlin Meclis üyesi Hüseyin Adıgüzel, Mezopotamya Cami imamlarından Mele Davud Övseme ve Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) aktivisti Renas Atış ile konuştuk.

 

 

Hüseyin Adıgüzel: Uluslararası komlo sonucu Önderliğimiz tutsak edilerek 25 yıldır ağır tecrit koşulları içerisinde direniyor. Ağırlaştırılmış tecrit sistemi sistematik işkenceye dönüşmüş ve 3 yıldır kesintisiz haber alınamıyor. Bu nedenle uluslararası çapta, dünyanın dört bir yanından dünyaca ünlü isimlerin de yaptığı açıklamalar ile 'Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm' hamlesi başlatıldı. Bu hamle ile Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün geldiğini görebiliyoruz. Hamle kapsamında ''İmralı’ya 100 bin kart'' kampanyası başlatıldı. Bizler de bu kampanyaya dahil olmak, Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlayana dek mücadelemizi sürdüreceğiz.

Tüm halkların umududur

 

 

Mele Davud Övseme: Bakınız ki tarihte zulüm altında ve asimilasyon ile karşı karşıya kalan bütün ulusların bir uyarıcısı ve önderlik misyonunu yüklenen şahsiyetleri vardır. Sayın Öcalan reelde var olan lakin yokmuş gibi davranılan Kürt ulusunu yeniden uluslararası kamuoyunda var olduğunu ispat etmiş şahsiyetlerden bir tanesidir. Sayın Öcalan da sadece Kürt ulusunun değil mezalime maruz kalan bütün halkların umudu haline dönüşmüş durumda. Bunun içinde sadece Kürt ulusunun değil Ortadoğu halklarının da görevi uygulanan bu tecridi kırmaktır. Bu kart postal ile de bunu kırmaya çalışıyoruz,  herkesin buna destek vermesi elzemdir.

Fiziki özgürlüğünü sağlayana dek

 

 

Renas Atış: Öncelikle Önder Apo’ya buradan binlerce kez selam olsun diyorum. Kürt genci olarak 25 yıllık tutsak olan ve 3 yıldır kesintisiz haber alamadığımız Önderimiz Abdullah Öcalan için kart gönderiyorum. Önderliksiz yaşamı dayatan zihniyet ürünü şunu iyi bilmedir ki; Önderliğimiz fiziki özgürlüğüne kavuşana dek alanlarda, sokaklarda, caddelerde olacağız. Yaşamın her anını Önderliğimizin fiziki özgürlüğü için yaşayacağız. Gençleri Önderliğimiz için başlattılan 'İmralıya 100 bin kart' kampanyasına katılmaya çağırıyorum.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.