Aygül’e üç yıl sonra dava

 Sinan Aygül

Sinan Aygül

  • Gazeteci Sinan Aygül’ün 2020'de yaptığı “Kızılay’ın yoksullar için hazırladığı etler AKP’li vekilin otelinde” haberine üç yıl sonra dava açıldı.

Gazeteci Sinan Aygül’ün 2020'de yaptığı “Kızılay’ın yoksullar için hazırladığı etler AKP’li vekilin otelinde” haberine üç yıl sonra dava açıldı.

Gazeteci Sinan Aygül, 2020’de Bitlis News’te yazdığı “Devlet Bahçeli’yi uyarıyorum!” başlıklı köşe yazısında, Kızılay’ın yoksullara dağıtılmak üzere hazırladığı etlerin, Kızılay Tatvan Şube Başkanı Battal Taşar ve ağabeyi AKP Bitlis Milletvekili Cemal Taşar’a ait otelde kullanıldığına dair görüntüler paylaşmıştı. Daha sonra Kızılay tarafından başlatılan soruşturmada Tatvan Şube Başkanı Battal Taşar görevden alınmıştı. Meclis gündemine defalarca kez gelmesine rağmen konuyla ilgili hiç konuşmayan AKP’li vekil Cemal Taşar ise Aygül hakkında iş yerlerine izinsiz girdiği için Ağustos 2020'de suç duyurusunda bulunmuştu.

Soruşturma, üç yıl sonra sonuçlandı. Aygül hakkında “İşyeri dokunulmazlığını ihlal” suçlamasıyla 12 Ocak'ta iddianame hazırlandı. İddianame Aygül hakkında sevk maddesine göre 6 aydan bir yıla kadar hapis cezası istenirken, savcı TCK 53. ve 58. maddelerin uygulanmasını da talep etti. Yargılama sonucunda Aygül ceza alırsa tekerrürü düzenleyen TCK 58. madde gereği aldığı cezanın tamamını kapalı cezaevinde geçirecek.

Konuya ilişkin konuşan Aygül, “Susmamızı istiyorlar, ya susacaksınız, ya susturacağız diyorlar” dedi. Aygül şu sözlerle tepki gösterdi: “Çıkıp gür bir sesle ‘Bu haber doğru değil’ diyemediler onun yerine ‘İş yerimize izinsiz girmiş’ dediler. İş yerine izinsiz girdiğim için hakkımda dava açılmış. Birincisi orası bir otel restoranı, herkese açık bir yer, giriş izne tabi değil. İkincisi ve en önemlisi haber yapmak izne tabi değil. Haber için izin almıyoruz. Eğer özel bir alansa kamusal bir malın usule aykırı şekilde orada ne işi var? Bu soruyu sormak için oraya girdim. Normal şartlar altında olmadığımız için şaşırmadım.” BİTLİS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.