Baba yapma!

Forum Haberleri —

.

.

  • Benden 15 dakika ötede bir kadın katledildi. Bir anne öldü, dört çocuğu geride kaldı. Hepsi benden 15 dakika ötede, anneme İstanbul Sözleşmesi'nin şartlarının yerine getirilmediğini anlatırken oldu.

GÖZDE GÜLER

Günlerden 26 Kasım’dı. Yani 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nün ertesi akşamı. Daha kadınlar dünyaya 25 Kasım’ın anlamını haykıralı 24 saat bile olmamıştı. Polis ve ambulans sirenleri bir felaketi tüm sokağa duyurdu. Sokak mavilere bürünmüştü. Mavi huzurun rengi değil miydi? 

Telefonda annemle konuşuyordum. Anneme, Almanya’nın İstanbul Sözleşmesi'ni imzaladığını ama maalesef şartlarını yeterince yerine getirmediğini anlatıyordum; yan mahallemde, benden 15 dakika ötede bir erkek, evli olduğu kadını katlettiğinde... Kıyamet kopmuş, polise birden çok şikâyet gitmiş ama polis ancak yetişebilmiş. Geldiklerinde kadın, bedeni kanlar içinde yerde yatıyormuş. 21 yaşındaki kızı ise yaralanmış. Aralarına girmiş, "Baba yapma" demiş ama babası dinlememiş. Onun ve üç küçük kardeşinin önünde annelerini bıçaklamış. Bunlar benim 15 dakika ötemde olmuş. 15 dakika ötemde bir katil yaşıyormuş. Belki yolda yanımdan geçmiş; bakkalda arkamda sıra beklemiş. Bu katil benden hiç uzakta değilmiş. 

Öldürmenin bahanesi ne olabilir?

O akşam karar vermiş çocuklarının annesinin celladı olmaya. Kendini tövbe haşa Tanrı zannedip yirmi yıllık eşinin hayatını sonlandırmaya o akşam karar vermiş. Çocuklarının feryadını duyamayacak kadar kararlıymış cellat olmaya. "Baba yapma" cümlesindeki baba kelimesini duymamış vicdanı. Cellatların vicdanı yoktur çünkü. Öyle olsa sadece kötü insanlar ölürdü. Peki ne oldu da yirmi yıl yanında uyuyan o bedene bıçağı sapladın? ‘Aldattı mı? Ayrılmak mı istedi? Parasızlık mı? Cigaranın tütünü mü yetmedi; yoksa yemek tuzsuz mu olmuştu o akşam?’ Seni bir katil yapan neydi? Sahi bir kadını öldürmenin bahanesi ne olabilirdi? Cinnet! Cinnet girince işin içine iş değişiyor! Kasten adam yaralama "sonucu" oluyor. Bu cinneti sadece erkekler yaşıyor. Hormonla alakalı bir şey demek ki kadında az rastlanıyor!

Polis katili tanıyordu

Yalnızca iki büyük ve yerel gazeteye manşet olabildi bu ölüm. Haberlerde değinilmeyen ortak bir detay vardı: Polis katili tanıyordu. Birçok defa şikâyet edilmiş, polislik olmuş. Kavga da çok oluyormuş, öyle ki aile çoğu kez polisi aramış. Peki polis tüm bunlara rağmen neden müdahale etmemiş? Bu soru sorulmuyor, araştırılmıyor. Haber şu: "Dortmund Nordstadt'ta Ürdünlü 47 yaşında bir erkek, 40 yaşındaki eşini öldürme şüphesiyle gözaltına alındı. 21 yaşındaki kızları araya girmek isterken ağır yaralandı. Olayın ardından kaçan zanlı, polise teslim oldu. Pazartesi mahkemeye çıkarılacak. Çiftin 6, 11 ve 12 yaşlarındaki üç küçük çocuğu da kavga esnasında yanlarındaydı." 

Benden 15 dakika ötede bir kadın öldürüldü. Bir anne öldü, dört çocuğu geride kaldı. Hepsi benden 15 dakika ötede oldu. Bu saldır ben anneme İstanbul Sözleşmesi'nin şartlarının burada da yerine getirilmediğini anlatırken oldu. 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.