Babasını 5 yaşında cezaevinde gördü

Abdullah Zenger

Abdullah Zenger

  • Abdullah Zenger, 31 yıllık tutsak olan ve tahliyesi 3. kez ertelenen babası Ahmet Zenger ile 5 yaşında cezaevinde tanıştığını belirterek, “İlk adımımı attığımda, konuştuğumda, üniversiteye gittiğimde babam yoktu. Onunla cezaevi cezaevi dolaştım" dedi. 

Şirnex’in Hezex (İdil) ilçesine bağlı Xirabaşeref köyünde 1993’te gözaltına alınıp Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM) ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Ahmet Zenger (63), 31 yıldır tutsak. Sara hastası Zenger tutuklandıktan dört ay sonra bir oğlu dünyaya geldi. Babasını ne evde ne de dışarıda gördüğünü, 5 yaşındayken ilk annesiyle birlikte gittiği cezaevinde gördüğünü belirten Abdullah Zenger, “Bana çok yabancı gelmişti ama daha sonra yavaş yavaş babamı tanıdım ve onu hissettim. Eksikliğini her zaman yaşıyordum. Tabii ilk adımımı attığımda babam yanımda değildi, konuşmaya başladığımda da babam yoktu ve üniversiteye gittiğimde de babam yanımda değildi. Onun yokluğunu ve eksikliğini çok derinden yaşadım. Bu elimdeki fotoğrafta ben 15 yaşıma geldiğimde görüşüne gitmiştim ve orada onunla bu fotoğrafı çekmiştim. O an hissettiğim duyguları dile getirmek hayli zor" dedi. 

31 yıldır bekliyor

Babasının cezaevinden çıkacağı umudu üç kezdir kırılan Zenger, şöyle devam etti: “Babam yapılan şikayetlerle tutuklandı. Küçükken babamın niçin tutuklandığına anlam veremiyordum bu yüzden de etrafa ‘babam neden tutuklandı' diye soruyordum. Tam 31 yıldır babamın cezaevinden çıkmasını bekliyorum. Babamın bazı arkadaşları bırakıldı, onun tahliyesi her seferinde erteleniyor. Benim içimde bir umut doğdu, 'onu da bırakacaklar' dedim. Ancak cezası bitmesine rağmen bırakmıyorlar. Üç defadır tahliyesi 6 ay uzatılıyor. Bir insan, 31 yıl cezaevinde kaldıktan sonra  ‘Pişman mısın?' diye sorulur mu? Bu insanlar pişman olacak bir şey yapmadı.”

Onunla cezaevlerini gezdim

Şimdi Giresun Espiye L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan babasının iki yılda bir başka cezaevine sürgün edildiğini belirten Zenger, şunları ekledi: “Babam için cezaevi cezaevi dolaşıyorum. 8 yıldır annem hasta olduğu için babamın görüşlerine gidemiyor. İstanbul’dan tahliye olacak diye Hezex’e geldi, ancak yine olmadı. 24 Ocak’ta tahliyesi 6 ay süreyle yeniden uzatıldı. Sadece benim babam değil, onlarca arkadaşı aynı durumda.” ŞIRNAK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.