Baden-Württemberg’de kültür şöleni

Kültür/Sanat Haberleri —

“Özgür yaşam ve demokratik toplum” etkinlikleri

“Özgür yaşam ve demokratik toplum” etkinlikleri

  • Baden-Württemberg eyaletine bağlı Stuttgart, Reutlingen ve Böblingen şehirlerinde, “Özgür yaşam ve demokratik toplum” sloganıyla üç günlük kültürel etkinlikler düzenlenecek.

Program, Stuttgart Demokratik Toplum Merkezi tarafından organize ediliyor. Etkinliklerde sanatçılar, dengbejler, film gösterimi, panel, gowend, sinevizyon ve çeşitli konuşmalar yer alacak.

* Etkinlikler 21 Kasım’da Rojava Film Komünü tarafından hazırlanan JINWAR kadın köyünü konu alan belgeselin gösterimiyle başlayacak. Belgesel gösterimi, Kupferbau Hörsaal 21, Hölderlinstr. 5, 720 Tübingen adresinde saat 18.00’de gerçekleştirilecek.

* 22 Kasım’da Dengbej Divanı sahnelenecek. Dengbejler Cewad Merwanî, Fatoş Ereklî, Zûlfû Esen ve Zûlkûf Gımgın’ın sahne alacağı program, Berliner Str. 20, 71069 Maichingen adresinde saat 17.00’de başlayacak.

* Etkinliklerin son günü olan 23 Kasım’da ise özgürlük ve demokratik yaşam temalı geniş katılımlı bir konser organize edilecek. Sahne alacak sanatçılar: Hozan Aydın, Cewad Mervanî, Binevş Ciziri, Sidar Ferit, Koma Reber Davran, Koma Miro ve Koma Jiyan (Govend). Konser, Lindenschulstr. 29, 70327 Stuttgart adresinde saat 13.00’te başlayacak.

STUTTGART

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2025 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.