Bağdu’nun katilleri yargılanmadı

  • Gazeteci Kadri Bağdu’nun katledilmesinin üzerinden 7 yıl geçti, soruşturma dosyası “daimi arama” kararıyla rafa kaldırıldı. Bağdu Ailesi, davanın peşini bırakmayacaklarını belirterek, faillerin yargılanmasını istedi. 

Azadiya Welat gazetesi çalışanı Kadri Bağdu’nun Adana’da mavi bisikletiyle okurlara gazete dağıtırken 14 Ekim 2014’te silahlı saldırısı sonucu katledilmesinin üzerinden 7 yıl geçti. Başlatılan soruşturmada, 2016’da DAİŞ’li Servet Koç’un görüntü ve yazışmalarında cinayetin nasıl işlendiğini anlatmasına rağmen dosyada ilerleme sağlanmadı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Ekim 2020’de cinayeti “Terör değil, adli bir vaka” olarak değerlendirerek yürüttüğü soruşturmada “daimi arama” kararı verdi.

Bağdu’nun eşi Şemsiye Bağdu, ondan geriye bir tane sigara paketi, çakmakları, gazete kartları, bozuk paraları ve fotoğraflarının kaldığını belirterek, hepsini bir cam kutuda sakladıklarını söyledi. Bağdu, “7 yıla rağmen soruşturma dosyasında bir ilerleme yaşanmadı. Faili meçhule bırakılmak isteniliyor. Failler ortadadır. Oğluma gönderilen videoda şahıs her şeyi anlattı. Buna rağmen bir şey yapılmadı” dedi. Bu davanın peşini bırakmayacağını kaydeden Bağdu, şunun altını çizdi: “Katillerden hesap soracağız. Benim ömrüm yetmese de çocukları hesabı soracak.”

Kızı Nimet Bağdu ise arkadaş gibi oldukları babasını hiçbir zaman unutmadığını ifade etti. Katillerin belli olmasına rağmen tutuklanıp yargılanmamasına tepki gösteren Bağdu, “Öyle güzel bir insanı öldürenler şu an dışarıda. Bizler bu durumu kabul etmiyoruz. Babımın katilinin yargılanmasını istiyoruz. Bunun için elimizden ne geliyorsa yapacağız” şeklinde konuştu.  MA/ADANA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.