Bahmut Wagner’in hakimiyetinde

Dünya Haberleri —

Donetsk Oblast'a bağlı Bahmut kenti

Donetsk Oblast'a bağlı Bahmut kenti

  • Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin, Bahmut’u tümüyle ele geçirdiklerini bildirdi. Ukrayna Savunma Bakanlığı kentin batı ucunda bir bölgede kaldıklarını açıkladı.   

Rusya’nın Bahmut’ta savaşan Wagner gücü kenti kontrol altına aldıklarını ve 25 Mayıs’a kadar şehirde kalmaya devam edeceklerini açıkladı. Wagner’in sahibi Yevgeniy Prigojin, söz konusu tarihin ardından Bahmut’un kontrolünü Rus ordusuna bırakacağını kaydetti. Yevgeniy Prigojin’in sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Bahmut’u tümüyle ele geçirdiklerini bildirdi.
Prigojin, “Tüm şehri aldık. Her evi aldık, böylece bir parça koparabilmek için kimse bize tekrar yaklaşamaz.” ifadelerini kullandı. Bahmut’un ele geçirilmesine yönelik operasyonun 8 Ekim 2022’den bu yana sürdüğünü anlatan Prigojin, Ukrayna ordusunun yanı sıra “bürokrasiyle” de savaşmak zorunda kaldıklarını anlattı.
Durumu "kritik" olarak nitelendiren Kiev yönetimi ise Ukrayna birliklerinin küçük bir bölgeyi elinde tuttuğunu ileri sürdü. Savunma Bakan Yardımcısı Hanna Maliar, Telegram paylaşımında, "Şu an itibariyle askerlerimiz bölgedeki bazı sanayi ve altyapı tesislerini kontrol ediyor" diyerek Ukraynalı birliklerin hala Bahmut'un en batı ucunda bulunan "şehrin uçak bölgesinde savunmayı elinde tuttuğunu" söyledi. DONETSK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.