Bajar’dan Şenyaşar’a ziyaret

  • Bajar Müzik Grubu üyeleri, KESK yöneticileri ve HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu üyeleri, Urfa Adliyesi önünde 281 gündür nöbet tutan Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti. 

 

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Haftası kapsamında Urfa Adliyesi önünde adalet talebiyle 281 gündür Adalet Nöbeti tutan Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ı ziyaret etti. Eşbaşkan Yardımcısı Ümit Dede başkanlığındaki heyeti, aile ve Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Urfa Şubesi üyeleri ve dosya avukatları karşıladı. 

Ailenin avukatlarından dava süreçlerine dair bilgi alan heyet adına konuşan Dede, “Hiç kimse bu hukuksuzluğu kabul etmiyor. Ailenin adalet nöbeti bizler için bir mücadele gerekçesidir. Baskı ve zulüm karşısında direnme gücü göstermeleri bizim için onurdur. Önlerinde saygıyla eğiliyorum” dedi.

Bajar Müzik Grubu üyeleri de aileyi ziyaret etti. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (KESK) 28. kuruluş yıl dönemi nedeniyle kentte bulunan Bajar’a, KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik’in de içinde olduğu genel merkez ve Urfa Şubeler Platformu temsilcileri eşlik etti. Bajar adına konuşan Vedat Yıldırım, ailenin adalet mücadelesini takip ettiklerini belirterek, “Adalet yerini bulmazsa toplum kanar” dedi. Ardından söz alan KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik, “Etkin ve şeffaf bir soruşturma yürütülmüyor. Ailenin adalet talebi biran önce karşılanmalı. Sonuna kadar ailenin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz” diye konuştu.  URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.