Barış Anneleri'nden Şenyaşar'a ziyaret

.

.

  • Adalet Nöbeti’ni sürdüren Emine Şenyaşar'ı ziyaret eden Mardin Barış Anneleri, adalet talebinde bulundu.  

Riha'nın (Urfa) Pirsûs (Suruç) ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti, 620. gününde sürüyor. Mêrdîn (Mardin) Barış Anneleri Meclisi, anne ve oğulun dünkü nöbet eylemine dayanışma ziyaretinde bulundu. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mêrdîn ve Riha il eşbaşkanları da annelere eşlik etti. 

Barış Annesi Besna Günay, adalet aradıklarını belirterek, “Cezaevlerinden cenazelerin çıkmasını istemiyoruz. Ölüm ve savaş artık dursun. Yaklaşık iki yıldır Emine Şenyaşar hak, hukuk ve adalet arıyor. Hak ve hukukun sağlanmasını istiyoruz” dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mêrdin İl Eşbaşkanı Berivan Bahçeci ise Emine Şenyaşar'ın sesine ses olmak için geldiklerini belirtti. Bahçeci, "Şenyaşar Ailesi üzerindeki bu adaletsizliği sonlandırın. Bu hukuksuzluğu bitirin. Anneler artık bu acıları yaşamasın. Her zaman Şenyaşar'ın yanında duracağız. Şenyaşar Ailesi için adalet istiyoruz" diye konuştu.

Anne Emine Şenyaşar da başından geçenleri anlatarak, tutsak oğlunun serbest bırakılmasını ve adaletin sağlanmasını istedi. URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.