Barış etkinliklerine saldırı

.

.

  • 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında birçok kentte çeşitli eylem ve etkinlikler düzenledi. Savaş politikalarına karşı barış mesajlarının verildi, ancak bazı kentlerde polis saldırdı. 

 

HDP'nin önceki gün Van’da gerçekleştirdiği 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingi sonrası yürüyüşe geçenleri takip eden gazeteciler, polisler tarafından darp edildi. Polisler, gazetecilerden Mesut Bağcı'ı yere yatırarak, darp etti ve kamerasını kırdı. Kendisini TEM Şube'den olarak tanıtan bir sivil polis ise, Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Berivan Kutlu ile JİNNEWS muhabiri Zelal Tunç’u ölümle tehdit etti. Polis, gazetecileri “Seni vururum, kimse seni bulamaz” tehdidinde bulundu.

Aynı polis, JİNNEWS muhabiri Elfazi Toral’a da silah çekti. Söz konusu anlar görüntülere de yansıdı. Ayrıca polisler, sık sık gazetecilerin görüntü almasını engelleyerek, kameralarını kırmaya çalıştı. Emniyet Müdürlüğünden bazı polislerin, kentteki kimi gazetecileri aradığı ve konuya dair herhangi bir görüntünün servis edilmemesi yönünde tehdit ettiği öğrenildi. 

Ekipmanları kırılan, darp edilen ve ölümle tehdit edilen gazeteciler, İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi üzerinden suç duyurusunda bulunacak.

İstanbul'da 100 gözaltı

İstanbul Kadıköy’de 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne ilişkin açıklama yapmak isteyen kitleye saldıran polis, aralarında Barış Anneleri ile hasta ve infazı yakılanlar için Adalet Nöbeti tutan tutuklu yakınlarının da olduğu 100 kişiyi gözaltına aldı. 100 kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Çekmeköy Alemdağ İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Gözaltına alınanlar buradaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Gözaltına alınan bir kişiye işkence edildiği ve bu kişinin darp raporu aldığı öğrenildi. Polislerce darp edilen kişi için avukatların suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.   VAN/İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.