Basın açıklamasına neden katıldın?

  • Aydın’da başlatılan soruşturmada DBP ve HDP yöneticilerin, katıldıkları basın açıklaması, paneller ile sosyal medya paylaşımları ve basın yayın organlarına röportaj vermeleri suç olarak değerlendirildi.   

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ege Bölge Eşsözcüsü Neslihan Arviş ve HDP PM Üyesi Ayfer Demirel’e, katıldıkları eylemler ve sosyal medya paylaşımları soruldu. HDP Aydın İl Örgütü’nün yaptığı basın açıklamaların katılma ve bunları sosyal medyadan paylaşma “suç” olarak değerlendirildi. Arviş’e, Mezopotamya Ajansı’na Kürt siyasetçi Aysel Tuğluk için verdiği demeç de soruldu. 

Arviş’e, TJA’nın Ege’de yaptığı bir panelin haberini sosyal medyada paylaşması, 27 Ağustos günü adil yargılanma amacıyla girdiği açlık grevinde yaşamını yitiren Av. Ebru Timtik için yapılan paylaşım, HDP Aydın İl Örgütü’nün Roboskî Katliamı'na ilişkin yaptığı basın açıklamasına katılması ve sosyal medyada paylaşması, HDP’nin 11 Aralık 2021’de Aydın’da ekoloji örgütleriyle yaptığı toplantıya katılması ve Didim’de hasta tutuklu Aysel Tuğluk için gerçekleştirdiği eyleme katılması soruldu. 

Katıldığı panel, çektiği halay

 Ayfer Demirel’e ise “Deniz Poyraz duruşmasındayız. Yasta değil isyandayız” paylaşımının yanı sıra Barış Anneleri'nin İzmir’de düzenlediği basın açıklamasına katılma gerekçesi soruldu. Bunun yanı sıra HDP Kadın Meclisi sosyal medya hesabının Paris’te katledilen üç Kürt kadın siyasetçi ile ilgili paylaşımı da sorulan Demirel’e, TJA’nın gerçekleştirdiği eylemler ve sosyal medya paylaşımlarını da neden paylaştığı soruldu. Demirel'in, kadın haber ajansı Jinnews’e Öcalan’a uygulanan tecrit ile ilgili verdiği röportaj da soruşturma kapsamında yer aldı. Yine Mezopotamya Ajansı’na Aysel Tuğluk ile ilgili verdiği röportaj, katıldığı paneller ile HDP Sultanhisar ilçe kongresi sırasında müzik eşliğinde çektiği halay da suç olarak Demirel’e yöneltildi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.