Başûr'a çete transferi belgelendi

.

.

  • QSD, işgalci Türk devletinin Suriye’deki çeteleri, Yemen ve Başûrê Kurdistan’da savaşmaları için gönderme planlarını ortaya çıkardı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, yaptığı açıklamada, Türk devletinin Suriyeli çeteleri Başûrê Kurdistan ve Yemen’e gönderme planının ayrıntılarını paylaştı. QSD, MİT’in Suriye Ulusal Ordusu çetelerine, Suriye toprakları dışında ‘askeri göreve’ hazırlanmaları için bir kez daha görevlendirme yaptığını belirtti. Açıklamaya göre işgalci Türk ordusu bu görevlendirmeyi “3’üncü görev” olarak adlandırdı. Bu sayı MİT’in jargonunda çetelerin katıldıkları dış görevlerin sırasını gösteriyor. 1’inci görev Libya, 2’nci görev ise Azerbaycan savaşıydı.

QSD’nin açıklamasının devamında şunlara verildi: “QSD Basın İrtibat Merkezi’nin ele geçirdiği yazılı sözleşmelere göre, ‘Suriye Ulusal Ordusu’ içindeki her Suriyeli çete elemanının ‘3’üncü görevi’ var ve buna karşılık da ayda 2 bin 500 dolar alacak. Öldüğü ya da yaralandığı taktirde bir miktar para da yine verilecek. Bilgi sahibi bir kaynağa göre; MİT ve terörist grupların çetebaşları, 3’üncü görevde çetelere 2 seçenek sunuyor. Bunların bir kısmı Yemen’e giderek MİT’in 2020’de organize ettiği gizli görevi tamamlayacak. Buraya 150 Suriyeli çete gönderilmişti. Diğer kısmı ise işgalci Türk ordusuyla birlikte PKK gerillalarına karşı savaşmak için Başûrê Kurdistan’a gönderilecek.”

QSD açıklamasında, Ahrar El-Şerqiyê, Sultan Murad ve Süleyman Şah çetelerinden bir kısmının eğitim almak için Kilis’e gönderildiğinin tahmin edildiğini, ancak Cebhet El-Şamiyê çetebaşlarının, çeteleri yeni bir ‘göreve’ göndermeyi kabul etmediği belirtildi.

Açıklamanın sonunda şunlar kaydedildi: “MİT, Libya savaşına müdahale ettikten 3 yıl sonra ve Ermenistan savaşının ardından, Suriyeli çetelerin görevlendirmesine son vermedi. Dışarda muhtemel bir savaşta bunları kullanmak istiyor.” ANHA/QAMIŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.