Battalgazi ve Yeşilyurt'ta 22 bin aile çadır bekliyor

6 Şubat 2023 Depremi / Malatya çadır sorunu

6 Şubat 2023 Depremi / Malatya çadır sorunu

  • Depremlerden sonra 32 bin 195 binanın acil yıkılacak, yıkık ve ağır hasarlı olduğu tespit edilen Meletî’nin (Malatya) Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinde 22 binden fazla aile çadır için bekliyor.

Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerin en fazla etkilediği kentlerden biri olan Meletî’de, depremzedelerin ihtiyaçları karşılanmıyor.

Malatya Valiliğinin verilerine göre, kentteki 131 bin 991 binadan 32 bin 195'i, 372 bin 321 bağımsız bölümden de 90 bin 347'si acil yıkılacak, yıkık ve ağır hasarlı. Ayrıca 71 bin 549 konut ile 14 bin 397 ticarethanenin de yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu tespit edildi. MA'dan Dilgeş Ruvanas'ın haberine göre; yıkımın ağır olduğu kentte, bugüne kadar toplam 50 bin çadır dağıtılırken, halen binlerce yurttaşın çadır ihtiyacı karşılanmadı. Meletî’nin merkez ilçeleri olan Battalgazi ve Yeşilyurt kaymakamlıklarının kurduğu başvuru stantlarına yoğun çadır başvurusu yapan yurttaşlar, uzun kuyruklar oluşturuyor. Depremin üzerinden bir ay geçmesine rağmen başvuru merkezlerinin önünde kuyruk uzayıp gidiyor.

Kaymakamlığın verilerine göre; Yeşilyurt ilçesinde 12 bin, Battalgazi ilçesinde ise 10 bin kişi çadır başvurusu yaptı. Ancak hala çadırlara ulaşılamayan kentte, deprem sonrası göç edenlerin geri döndüğü, bu yüzden çadır ihtiyaçlarının da artması bekleniyor.

Malatya Valiliğinin önünde dün öğlen saatlerinde açılan Battalgazi İlçesi Çadır Başvuru Merkezi’ne giden yurttaşlar, şunları söyledi: “Yetkililer bizlere ‘size biraz zor sıra gelir’ dedi. Çünkü 10 binden fazla kişi çadır sırasında ve çadırların gelmesini bekliyor. Burada size sıra gelmez, ‘Yeşilyurt ilçesine gidin çadır başvurusu yapın’ dediler. Ancak sabah saatlerinde gitmemize rağmen ‘sırada 12 bin kişi var’ dediler. Depremin üzerinden bir ay geçmesine rağmen halen 22 bin kişi çadır sırası bekliyor. Bizler gibi gidip başvuru yapmadan dönen binlerce insan var. Hala burada su, gıda ve çadır ihtiyacı var. Gelen yetkililerin göz boyamak dışında bir şey yapmadıkları bu yaşadığımız durumdan anlaşılıyor.” MALATYA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.