Bayrağı düşürmedi

Emine Oruç

Emine Oruç

  • Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren HDP yöneticisi eşinin direniş bayrağını devralan Emine Oruç, "Cenazesi camiye götürülürken yüksek bir sesle kendime söz verdim; ‘var olduğum sürece mücadelen yarım kalmayacak’ diye. Bu davada yer almak onurdur" dedi.

 

Şırnak’ın Silopi ilçesinde uzun yıllar Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde aktif yer alan ve en son Halkların Demokratik Partisi’nde (HDP) yönetici olan Abdullah Oruç, 12 Mart 2020'de geçirdiği kalp krizi sonucu 58 yaşında yaşama veda etti. 55 yaşındaki eşi Emine Oruç, gecesini gündüzüne kattığı mücadeleyi yarıda bırakmayarak, bayrağı devraldı. Şimdilerde Barış Anneleri Meclisi’nde mücadele yürüten Oruç, yol arkadaşını ve mücadelesini MA'ya anlattı. 

Tam bir yol arkadaşıydı

 HDP’de ilçe yöneticiliği yapan eşinin herkes tarafından sevilip sayıldığını belirten Oruç, onun mücadeleye olan bağlılığını şöyle anlattı: "Sakin, sabırlı, insanlara değer veren biriydi. Her zaman güler yüzlü ve moralliydi. Tam bir yol arkadaşıydı. Komşularıyla, çocuklarıyla arkadaştı. Gece gündüz parti çalışmalarında yer alıyordu. Halkına hizmet etmeye her zaman hazırdı. Çalışmalardan eve geldiğinde ‘Bu halka borçluyum. Ben yokmuşum gibi yaşayın’ derdi. Çalışmalara katıldığı ilk günkü gibi hep heyecanlıydı ve partiye çok bağlıydı. Mücadele ettikçe özgürleştiğini söylüyordu. Yaşamını yitirdiği güne kadar mücadeleden ve davasından vazgeçmedi. O bu mücadelenin fedaisiydi.” 

Eşine söz verdi

 Eşinin bıraktığı mücadeleyi ömrünün sonuna kadar sürdüreceğini belirten Oruç, şöyle devam etti: "Adalet ve kalıcı bir barış istiyoruz. Çocuklarımız, annelerimiz ve gençlerimiz tutuklanıp cezaevine konulmasın diye mücadele ediyoruz. Eşimin yaşamını yitirdiği gün bayrağını devralacağıma söz verdim. Yaşadığım sürece omuzlarıma düşeni yapacağım. O’nun içindeki yarayı hiçbir zaman unutmayacağım. O, bir dava arkadaşıydı. Cenazesi camiye götürülürken yüksek bir sesle kendime söz verdim; ‘var olduğum sürece mücadelen yarım kalmayacak’ diye. Bu davada yer almak onurdur.”  ŞIRNAK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.