Berlin’de binler Hanau için yürüdü

Dünya Haberleri —

Berlin'de binlerce kişi Hanau için yürüdü

Berlin'de binlerce kişi Hanau için yürüdü

Almanya’nın başkenti Berlin’de anti-faşist, ırkçılık karşıtı, feminist, mülteci dostu, LGBTİ-Q+ bireylerinden oluşan binlerce kişi Hanau saldırısını protesto etti.

 

Hermannstrasse’de bir araya gelen binlerce kişi Oranienplatz’ bir yürüyüş gerçekleştirdi. Eylemciler yol boyunca Hanau’da ırkçı Tobias R. isimli saldırgan tarafından gerçekleştirilen saldırıda yaşamını yitiren Sedat Gürbüz, Gökhan Gültekin, Ferhat Unvar, Fatih Saraçoğlu, Vili Viorel Păun, Kaloyan Velkov, Hamza Kurtović, Said Nesar Hashemi ve Mercedes Kierpacz’in fotoğraf ve isimlerinin yazılı olduğu dövizleri taşıdı. Sık sık ırkçılık karşıtı sloganların atıldığı yürüyüşte, çevre binalardan sarkıtılan pankartlar ile tencere-tavalara vurularak destek verildi.

“Stoppt die Brandstifter, Stoppt AfD, Hanau war kein Einzelfall, kein vergessen, Migrantischer Selbschutz Jetzt!, Hanau! Das war Deutsche Leitkultur!, Wir müssen gegen das Vergessen kämpfen!, von Moria bis Hanau Vergeben kein vergessen, Gegen Rassismus&Nationalusmus für eine öffene Gesellschaft!“ gibi pankartların taşındığı yürüyüşte yol boyunca ırkçılık, faşizm ve nefret söylemi karşıtı sloganlar atıldı.

Eylemciler Hanau’da yaşamını yitirenlerin anılması için “Her yer Hanau, Her yer Direniş” , Hanau Halle Celle Warren kein Einzelfälle”; faşizm ve ırkçılık karşıtlığı için “Jin Jiyan Azadi, Faşizme karşı omuz omuza, Das ist erst der Anfang, der Kampf geht Weiter, Alerta Alerta Antifacista“, mücadeleye çağrı için ise “Hoch die internationale Solidarität, No Justice No Peace-abolish the Police“ sloganlarını attılar.

BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.