Bingöl’de Taliban uygulamaları

Kadın Haberleri —

Genç Anadolu Lisesi

Genç Anadolu Lisesi

  • Cinsiyetçi uygulamalar okul sıralarına yansıdı. Genç Anadolu Lisesi’nde karma eğitim “veliler istedi” gerekçesiyle kimi sınıflarda kaldırıldı. Konuya ilişkin soruşturma başlatılırken, Eğitim Sen Bingöl Şubesi, uygulamanın kabul edilmez olduğunu, konuya ilişkin gerekli adımların henüz atılmadığını söyledi.

Çewlîk’in (Bingöl) Dara Hêne (Genç) ilçesinde bulunan Genç Anadolu Lisesi’nde okul yönetimi, Taliban’ı aratmayan uygulamalarda bulundu. Lisede karma eğitime son verilerek, kız ve erkek öğrencilerin sınıfları ayrıştırıldı. Hatta okul yönetimi   uygulamayla ilgili öğrenciler arasında referandum gitti.

Duvar Gazetesi’nden Fırat Bulut’un geçtiği habere göre, yeni eğitim yılının başından itibaren bazı sınıflarda hayata geçirildiği ortaya çıkan bu uygulamaya, Eğitim Sen tepki gösterdi.

Okul müdürü Abdurrahman Yılmaz, uygulamayı velilerin istediğini söylerken, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü konuya ilişkin soruşturma başlattı.

Eğitim Sen: Karma eğitime dönülmelidir

Karama eğitime son verilen okula ilişkin yazılı açıklamada bulunan Eğitim Sen Bingöl Şubesi, uygulamanın kabul edilemez olduğu belirtti. “Bu durumdan haberdar olduktan sonra hem okul idaresi hem Genç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hem de Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bu hususta uyarılarda bulunduk” diyen Eğitim Sen, “Maalesef bugüne kadar herhangi bir adım atılmamıştır” dedi.

Karma eğitimin sonlandırılmasının okulda farklı sorunlara yol açtığını kaydeden Eğitim Sen, sorunun çözülmediğini hatta uygulamaya dayanak aranarak okulda referanduma gidildiğini açıkladı. Eğitim Sen devamla şu ifadeler kullanıldı: “Eğitim Sen olarak diyoruz ki, okullar keyfi uygulama alanları değildir. Karma eğitim esastır. Okuldaki sorunlar daha da büyümeden derhal karma eğitime dönülmelidir.”

Veliler istedi iddiası

İddiaların muhattabı olan Genç Anadolu Lisesi Müdürü Abdurrahman Yılmaz ise  “Tamamen velilerin isteği ile olan bir şey” diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bir ya da iki sınıfta oynama olmuş, ona da müsade etmedik” diyerek okul müdürünün yanlıştan döndüğünü iddia etti. Müdürlük, “Anadolu Lisesi, normalde karma eğitimdir. Öğrencilerin ‘kız ve erkek’ diye ayırılması söz konusu olamaz” dedi.

İstanbul Sözleşmesi’nin iptali için teşekkür etmiş

İl Milli Eğitim Müdürlüğü kaynaklarına göre hakkında soruşturma başlatılan okul müdürü Abdurrahman Yılmaz’ın sanal medya paylaşımları da dikkat çekici. Paylaşımlarında, muhalefet partilerine karşıtlığını belli eden ifadeler kullanan Yılmaz, bir paylaşımında İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasından dolayı teşekkür etmiş. Ayrıca Yılmaz, 24 Mart 2022 tarihli bir paylaşımı ile Bursa’daki Mithatpaşa Ortaokulu’nda kız ve erkek öğrencilerin ayrı oturtulması talimatını veren Haydar Akın’a destek çıkmış. BİNGÖL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.