Reklamların cinsiyeti de erkek

Toplum/Yaşam Haberleri —

shEqual

shEqual

  • Reklamlardaki cinsiyet eşitsizliğini ve cinsel ayrımcılığı azaltma misyonuyla kurulan, Avustralya merkezli inisiyatif ‘shEqual’, 2016-2021 yılları arasında yayınlanan reklamları inceledi ve reklamlarda tehlikeli sosyal normları güçlendiren 7 stereotipi belirledi.

Reklamlardaki cinsiyet eşitsizliğini ve cinsel ayrımcılığı azaltma misyonuyla kurulan, Avustralya merkezli inisiyatif ‘shEqual’, 2016-2021 yılları arasında yayınlanan reklamları inceledi ve reklamlarda tehlikeli sosyal normları güçlendiren 7 stereotipi belirledi.

Tespit edilen stereotipler şöyle sıralandı: Ev ve çocukların tek bakıcısı olarak konumlandırılan ‘model anne’, oyuncak bebeklerle ve ev eşyalarıyla oynayan ‘pasif küçük kız’, erkek bir anlatıcıya sesini kaybeden ‘gözlenen kadın’, tek değeri baştan çıkarıcılık olan ‘cinselleştirilmiş kadın’, yalnızca estetik amaçlı kadınları içeren ‘güzel yüz’, genç karakterlere sevgi sunmak için yer alan ve genellikle mutfakta olan yaşlı kadınları içeren ‘büyülü büyükanne’, ve herhangi değerli bir madde, satır veya arka plan içermeyen ve farklı geçmişlerden gelen ‘işaretli kutu karakteri’. FRANKFURT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.