Bir fırsat var; seçim bitmedi

Kadın Haberleri —

Kezban Konukçu Kok

Kezban Konukçu Kok

  • İstanbul’da Yeşil Sol Parti vekil adaylarından seçilen 8'in dördü kadın. İstanbul milletvekili seçilen Kezban Konukçu Kok, seçimlerin bitmediğini ve Erdoğan'ı devirme fırsatının devam ettiğini söyledi.

JINNEWS’e konuşan Konukçu, Erdoğan'ın bütün usulsüzlüklere rağmen kazanamadığını, AKP’nin de zayıfladığını söyledi. Konukçu, "Şimdi halklara yapılabilecek en büyük kötülük umutsuzluktur. Biz faşizmin yenilmesinin çok kolay ve sadece seçimlerle olmayacağını biliyorduk. Faşizm ile mücadele tereyağından kıl çeker gibi kolayca olmaz. Yılların birikimiyle kendini inşa eden faşist bir iktidardan bahsediyoruz. Faşizme darbe vurma açısından seçimleri önemsiyoruz, hala bitmiş değil” dedi.

Kaybettirmeye odaklanmalıyız

Faşizmin, sandık ve sokağın dengeli bir şekilde hareket etmesi sonucu yıkılacağına dikkat çeken Konukçu, “Faşizme kaybettirmek için bütün mücadele dinamiklerinin kendini ifade kanallarının açılmasını ve seçimin dengesini iyi kurmamız gerekiyor. İkinci turda da Erdoğan’a kaybettirmeye odaklanmalıyız” diye konuştu.

Eşit temsiliyeti sağladık

Eşbaşkanlık sistemi başta olmak üzere eşit temsiliyetin sağlanması için partilerinin büyük bir mücadele yürüttüğünü ifade eden Konukçu, önceki seçime oranla bu seçimlerde tam olarak eşit temsiliyeti sağladıklarını dile getirdi. Konukçu, şunları kaydetti: “Eşit temsiliyeti kadın mücadelesinin bir yansıması olarak görmek gerekiyor. Mesela kadın seçim bildirgemiz iki-üç kişinin yazdığı bir bildirge değil. Kadın mücadelesinden süzülüp gelen çerçeve içerisinde yazılan bir bildirge. Hem sokakta hem meydanlarda hem de Meclis’te kadın mücadelesinin sesini yükselteceğiz. Bu mücadele, asla pes etmeyecek ve itaat etmeyecek. Seçim gecesi de umutsuzluk yayıldığında umuda dair açıklamalar ilk kadınlardan gelmişti.”

Faşist şefe kaybettirelim 

Son olarak 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçiminde halkların bir kez daha sandığa giderek oyunu kullanması için çağrıda bulunan Konukçu, şöyle seslendi: “Faşist şefe kaybettirmek üzere sandığa gitmeliyiz. Mutlaka müşahitlik yapmalıyız. Sandığa giren her bir oyun aynen çıkmasını sağlamalıyız. Etrafımızda kararsız olanları ikna etmeliyiz. İkinci turda faşist şefe biz kaybettirirsek faşizmin yarattığı krizin derinleşmesinin durdurulması ve bizim kazanmamızın yolunun açılması için imkan doğacak. Bu imkanı kaçırmayalım, faşist şefe kaybettirelim.”

İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.