Bir ilk: Hannah erkek takımını yönetecek

Toplum/Yaşam Haberleri —

Hannah Dingley

Hannah Dingley

  • İngiltere Üçüncü Futbol Ligi (League Two) ekiplerinden Forest Green Rovers, takımın geçici teknik direktörlüğüne Hannah Dingley’in getirildi. Duncan Ferguson’dan boşalan görevi devralan Dingley böylece İngiltere’de profesyonel bir erkek takımını yöneten ilk kadın oldu.

İngiltere Üçüncü Futbol Ligi (League Two) ekiplerinden Forest Green Rovers, takımın geçici teknik direktörlüğüne Hannah Dingley’in getirildi. Duncan Ferguson’dan boşalan görevi devralan Dingley böylece İngiltere’de profesyonel bir erkek takımını yöneten ilk kadın oldu.

Futbol için heyecan verici

Dingley, kulübünün verdiği kararın ardından, “Kariyerimdeki bu yeni adım için çok heyecanlıyım. Sezon öncesi hazırlıklara yeni başladık ve sezon da yakında açılacak. Bu futbol için de heyecan verici. Bu kadar ilerici ve açık fikirli bir kulübe liderlik etme fırsatını bulduğum için minnettarım” diye konuştu.

Yeni bir devir açacağız

The Guardian Gazetesi’nin haberine göre kulübün başkanı Dale Vince, Hannah Dingley’i tercih etme sebeplerini şöyle anlattı: “Hannah geçici teknik direktörlük görevi için en doğal tercihti. Akademimizde fantastik bir iş çıkardı ve kulübümüzün değerleriyle de uyumlu. Bu görevlendirmeyle birlikte yeni bir devir açacağız. Hannah İngiltere erkekler futbolunda bir takım yöneten ilk kadın olacak.” 

İlk maçına çıkacak

Sezon öncesi hazırlıklarında Forest Green Rovers’ın sorumluluğunu üstlenen Hannah Dingley, takımının başında ilk sınavına Melksham Town ile oynanacak hazırlık maçında çıkacak.

2019’da Forest Green Rovers’ın akademisinin başına getirilen Hannah Dingley, daha önce Burton Albion kulübünde görev almıştı. LONDRA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.