Bırakıldı ve Süheyla öldü

Kadın Haberleri —

.

.

  • Wan’ın Bêgir ilçesinde Süheyla A. şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. Süheyla’ın eşi Azamet A.’nın sistematik şiddetine maruz kaldığı ve bu yüzden Azamet A.’nın tutuklandığı belirtildi. Azamet A. bir hafta önce cezaevinden salındı ve Süheyla yaşamını yitirdi.

HİKMET TUNÇ / JINNEWS 

Wan’ın (Van) Bêgir (Muradiye) ilçesinde dün akşam Süheyla A. isimli kadın evinde şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. Süheyla’nın cenazesi otopsi işlemleri için Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırılırken, evli olduğu erkek Azamet A. ise gözaltına alındı.
 
Süheyla, defalarca şikâyette bulunmuş

Olaya ilişkin savcılık tarafından soruşturma devam ederken, Azamet A.’nın, Süheyla’ya sistematik şiddet uyguladığı ortaya çıktı. Komşuları, Süheyla’nın gördüğü şiddet nedeniyle defalarca sığınma evine başvurduğunu ve her defasında da  ailelerin araya girmesiyle geri dönmeye ikna edildiğini söyledi.

Bir hafta önce cezaevinden salınmış

Süheyla’nın gördüğü şiddet nedeniyle birçok kez şikayet şikayette bulunduğu ve bu şikayetlerden birinde eşi Azamet A.’nın gözaltına alınıp bırakıldığı ifade edildi.En son yine şiddet nedeniyle gözaltına alındıktan sonra tutuklanan şüphelinin, tutuklu bulunduğu cezaevinden bir hafta önce serbest bırakıldığı öğrenildi. Azamet A.’nın serbest bırakılmasından bir hafta sonra da Süheyla A. şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. 
 
Çocuklar da şiddet uygulamış

Edinilen bilgilere göre; Azamet A., kızlarına da şiddet uyguluyordu. En son yaşanan şiddet olayında kızlardan biri de annesi ile birlikte sığınma evine yerleştiği bilgisine ulaşıldı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.