Birçok merkezde uzun yürüyüş

Yurt Dışı Haberleri —

  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplo Avrupa’nın birçok merkezinde uzun yürüyüşlerle protesto edildi.

 

Enternasyonalistler 9 gün yürüdü

Almanya’da enternasyonaller ve Kürt gençleri öncülüğünde gerçekleştirilen 5 Şubat’ta Hanau’da başlayan Uzun Yürüş 9. gününde Freiburg’da yapılan kitlesel yürüyüş ve mitingle sona erdi. 15’i İspanya ve Katalonya, 25’i Almanya’dan olmak üzere 40 enternasyonalistin de yer aldığı Uzun Yürüyüşçülerin final eylemine Freiburg’daki Kürtler ve dostları eşlik etti. 

“Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü" pankartı ve Kürt Halk Önderi Öcalan bayrakları eşliğinde yürüyüşe geçen kitle Öcalan maskeleri de takarak sık sık "Biji Serok Apo", “Biji berxwedana Garê” “Öcalan’a özgürlük” sloganları attı. Yürüyüş ardından Hozan Emekçi tüm politik tutsaklara özgürlük talebiyle "Özgürlük mahkumları" parçasını seslendirdi. Katalan enternasyonalistler ise Öcalan ve Kürdistan’a özgürlük talebiyle hazırladıkları parçayı seslendirdi.

 

NRW’de merkezi yürüyüş

Stuttgart’taki 2 günlük yürüyüş Karlsplaz’ta yapılan mitingle sona erdi. Stuttgart Meclisi ve Die Linke temsilcilerinin de katıldığı eylemde yapılan konuşmalarda komplo ve Türk devletinin Garê’ye yönelik saldırısı protesto edildi.

NRW eyaletinde de FED-MED ve YJK-E tarafından 2 günlük yürüyüş düzenlendi. Düsseldorf Eyalet Parlamentosu önünde başlayan yürüyüş DGB Haus önündeki mitingle devam etti. Burada yapılan konuşmalar ardından sayıları bini bulan kitle Öcalan’a özgürlük sloganıyla Königshalle’ye doğru yürüdü.

 

Fransa’da iki koldan

Fransa’da ise komplo Paris ve Marsilya’daki uzun yürüyüşlerle protesto edildi. Marsilya’da düzenlenen üç günlük uzun yürüyüşe Marsilya, Bordeaux, Toulouse, Montpellier ve Drauignan kentlerinden Kürdistanlılar katıldı. Öcalan maskeleri ve pankartlarıyla yürüyüşe geçen eylemciler Jouliette Meydanı’nda yapılan kitlesel mitinge dahil oldu. Ardından kent merkezine doğru yürüyüşe geçen kitle Jouliette’nin en işlek caddesinde oturma eylemi düzenledi. Yürüyüş, Vieux Port Meydanı’ndaki mitingle sona erdi. 

Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirilen 3 günlük uzun yürüyüş kitlesel bir yürüyüşle tamamlandı. République Meydanı'nda bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları “Öcalan’a özgürlük” yazılı pankart eşliğinde Châtelet’e ulaştı.

 

Parlamento önünde miting

Danimarka’da da Kürdistanlılar başkent Kopenhag’da düzenledikleri uzun yürüyüşle komployu protesto etti. Eylemciler 16 km yürüyüş ardından Danimarka Parlamentosu önünde kitlesel olarak karşılandı. Yapılan mitingde komplo protesto edildi, bugün Türk konsolosluğu önünde yapılacak eyleme katılım çağrısı yapıldı.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.