BM Ofisi önünüde soykırım kınandı

Yurt Dışı Haberleri —

  • Şengal'de 3 Ağustos 2014’te DAİŞ çeteleri tarafından düzenlenen soykırım saldırılarında yaşamını yitirenler İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde düzenlenen eylem ile anıldı.

 

Kürdistanlılar 24 Ocak'tan bu yana her Çarşamba günü Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talebiyle Cenevre’deki BM Ofisi önünde oturma eylemi gerçekleştiriliyor. Bu haftaki oturma eyleminde Şengal katliamının 7. yılında katliam protesto edilirken, yaşamını yitirenler anıldı.

YJK-S aktivisti Berivan Avcı anmada yaptığı konuşmada şunları belirtti: “Bundan 7 önce Şengal'de Êzîdî halkına yönelik katliamda binlerce Êzîdî katledilmiş, binlerce Êzîdî kadını köle pazarlarında satılığa çıkarılmış ve yüzbinlerce insan topraklarından kopartılarak göçe zorlanmıştır. Katliamın yaraları bugün tazeliğini korumaktadır. Uluslararası devletlerin taahhüt ettiği Şengal halkının iradesi ve Şengal'in statüsü tanınmalıdır. BM bu açıdan sorumluluğunu yerine getirerek gerekli adımları atmakla yükümlüdür.”

Yapılan konuşmanın ardından Şengal'de Êzîdî kadınlarına yaşatılan zulüm ve işkence bir tiyatro ile sahnelenerek aktarıldı.

Anma “Jin, Jiyan, Azadî” sloganlarıyla sona erdi.

CENEVRE

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.