BM’ye mektup kampanyası sürüyor

Yurt Dışı Haberleri —

  • Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar, Önderleri Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Birleşmiş Milletler’e (BM) mektup göndermeye devam ediyor.

 

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Schloss Holte-Herford’da yaşayan Kürtler, Öcalan’ın özgürlüğü için BM’ye mektup gönderdi. BM Genel Sekreteri’ne hitaben yazılan mektuplar ve aynı amaçla toplanan imzalar BM’ye gönderildi.

Herford Komün sözcüsü Zêdê Şahîn, mektupların gönderildiği postane önünde yaptığı açıklamada "Sayın Öcalan'ın özgürlüğü sağlanana kadar bu ve benzeri eylemlerimiz devam edecek" dedi.

Düsseldorf kentinde de Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması istemiyle BM’ye mektup gönderildi. YJK-E Düsseldorf’un çağrısı ile Kürdistanlılar “Dem Dema Azadiye” hamlesi kapsamında BM’ye mektup gönderdi.

Fransa’nın Marsilya kentinde TCŞ aktivisti gençler Öcalan’ın sağlık durumu hakkında acil haber alınması için bir eylem düzenledi. Eylemde gençler dev bir “Free Öcalan” yazılı bayrak ve Fransızca “Öcalan’ın sağlık durumu Kürt halkının sağlık durumudur” yazılı bir pankart taşıdı.

Sık sık sloganların atıldığı eylemde renkli dumanlar da kullanıldı.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.