Bombalara izin verecekseniz çekip gidin

Kadın Haberleri —

TAJE

TAJE

  • Türk devletinin önce Şengal çarşısını ardından Şengal hastanesini bombalamasına TAJÊ’den tepki geldi. TAJÊ, “Irak devleti bizi korumayacaksa, her gün Erdoğan'ın bombalarına izin verecekse çekip gitsinler o zaman” dedi.

 

Bölgeyi Kürtsüzleştirmek, Êzîdî halkını yerinden sürmek ve Şengal‘i teslim almak hedefiyle Türk devletinin Êzîdxan’a yönelik başlatmış olduğu saldırılar sürüyor. 
16 Ağustos’ta Şengal çarşısında Irak Başbakanı Mustafa Kazımi’yi karşılamak üzere toplanan halk, Türk savaş uçaklarınca bombalandı. Bombardımanda bir YBŞ komutan ve savaşçısı şehit düşerken üç sivil yaralandı. Aynı gün içerisinde Êzîdxan’da çok sayıda saldırıda bulunan Türk devleti 17 Ağustos’ta Şengal'in Sikêniyê köyünde bulunan hastaneyi bombaladı. 
Bombardıman sonucu enkaz altında çok sayıda cenazenin olduğu açıklandı. Yapılan inceleme sonucu 8 kişinin şehit düştüğü tespit edilirken, Tevgera Azadiya Jinên Êzîdî (TAJÊ), saldırının yaşandığı hastane önünde basın açıklaması yaptı. 
 
Sesimizi duyun!
TAJÊ, Türk devletinin katliamlarına sessiz kalınmaması gerektiği belirterek “Sesimizi duyun” diyerek, “Bugün 10 yaşındaki çocukların, korona hastalarının, yaşlıların bulunduğu hastane Erdoğan'ın uçakları tarafından bombalandı. Dünya artık Erdoğan'ı ve işbirlikçilerini durdursun” çağrısında bulundu.

Onlardan korkmuyoruz
Açıklamada mücadeledeki kararlılıklarını bir kez daha haykıran Êzîdî kadınlar, “Bilsinler ki, üzerimize ateş de, bomba da yağdırsalar onlardan korkmuyoruz. Asla boyun eğmeyeceğiz, sonuna kadar direneceğiz” denildi. 

Başka fermanlara izin vermeyeceğiz
Irak, ve Mesut Barzani’nin Erdoğan’ını desteklediğini kaydeden TAJÊ şunları belirtti: “Ne şeref, ne onur, ne namus kalmış bunlarda. Hani Irak devleti niye korumuyor o zaman bizi? Saat gecenin kaçı olmuş biz hala hastane enkazından çocuklarımızı çıkarmaya çalışıyoruz.”
Artık başka fermanlara izin vermeyeceklerini belirten TAJÊ, “Irak devleti bizi korumayacaksa, her gün Erdoğan'ın bombalarına izin verecekse çekip gitsinler o zaman. Düşman iyi bilsin ki ne onları, ne de Irak devletini kabul edeceğiz" diyerek tepki gösterdi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.