Boyun eğmedik eğmeyeceğiz

Yurt Dışı Haberleri —

Lorient'te mutlak tecrit protestosu

Lorient'te mutlak tecrit protestosu

  • Fransa’da yaşayan Kürtler ve dostları Uluslarası Komplo’yu protesto ediyor. Paris, Lorient ve Mantes la Jolie’de mutlak tecrite karşı yürüyüş düzenlendi. 

Strasbourg kentinde merkezi olarak gerçekleştirilecek olan protesto gösterisi öncesi Fransa’daki Kürt halkı 3 kentte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan mutlak tecridi protesto etti. Yapılan gösterilerde 11 Şubat günü Strasbourg’da yapılacak merkezi yürüyüş ve mitinge çağrılar vardı.
Kürt Halk Önderi Öcalan’ın korsanvari bir şekilde kaçırılarak Türkiye’ye getirilişinin 24. yılı Paris’in yanı sıra Lorient ve Mantes la Jolie’de protesto edildi. 

Lorient’te komplo kınamsı
Fransa’nın Lorient kentinde bir araya gelen Kurdistanlılar kitlesel bir yürüyüş ve miting gerçekleştirdi. Uluslararası Komplo ve Paris katliamlarının protesto edildiği yürüyüş ve mitingde dağıtılan bildiri ve yapılan konuşmalarda, ilk Paris katliamının faillerinin açıklanıp cezalandırılmamasının ikinicisinin yaşanmasına sebep olduğu anlatıldı. Akşam saatlerinde Place François Mitterand alanında bir araya gelen Kurdistanlılar Fransızca ve Kürtçe "Şehîd namirin", “Bijî Serok Apo" ve ”Jin Jiyan Azadî” sloganları eşliğinde belediyenin bulunduğu meydana yürüdü. 
Burada yapılan mitingde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için daha çok alanlara çıkılacağı ifade edildi. Yapılan konuşmalarda Türk devletinin Kürt halkına karşı yürüttüğü soykırım anlatılarak; “Türk devleti, Önder Apo şahsında Kürt halkına karşı soykırım politikası yürütmektedir. Türk devleti Rojava’ya yönelik tehdit ve saldırılarını pervasızca sürdürüyor ve Rojava’nın tümünü işgal etmeyi amaçlıyor. Türk devletinin aynı zamanda Başûrê Kurdistan’a yönelik saldırıları da devam ediyor ve bu saldırılarda uluslararası düzeyde yasaklanmış kimyasal silahlar ve bombalar kullanılıyor. Türk devleti tüm dünyanın gözü önünde savaş suçu işliyor. Ancak Kürt halkı şimdiye kadar hiçbir diktatöre boyun eğmediği gibi AKP-MHP faşizmine de boyun eğmeyecektir” dendi. 

Paris ve Mantes-la-Jolie’de çağrı 
Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin çağrısı ile Fransa’nın Başkenti Paris’in Villiers Le Bel banliyösünde bir araya gelen Kurdistanlılar sloganlar eşliğinde merkeze yürüdü. “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe”, “Bi can bi xwîn em ji terene ey Serok” sloganları ile merkeze yürüyen Kurdistanlılar, yapılan mitingde Uluslararası Komplo’ya dair konuşmalar yapılarak 11 Şubat günü Strasbourg’da yapılacak Avrupa merkezi yürüyüşüne çağrı yapıldı. 
15 Şubat Komplosu’nun 24. yılında yapılan protesto gösterilerinin bir diğer adresi de Fransa’nın Mantes-la-Jolie kenti oldu. Mantes-la-Jolie DKTM’nin çağrısı ve öncülüğünde saat 18.00‘da Merkez önünden başlayıp Mantes-la-Jolie belediyesine kadar süren yürüyüş boyunca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü, atılan “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe" sloganları ile ifade edildi.
Ardından Mantes-la-Jolie merkezinde yapılan oturma eylemi ile yol kısa süreliğine trafiğe kapatıldı. Açıklamada ise Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması ve bir an önce özgürlüğüne kavuşturulması istendi. Avrupa devletlerinin de Kürt halkına yönelik iki yüzlü siyaseti terk etmeleri gerektiği vurgulandı. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.