British Museum grevde

Toplum/Yaşam Haberleri —

British Museum çalışanları

British Museum çalışanları

  • British Museum çalışanı 100'ü aşkın kişi, çalışma koşullarının iyileştirilmesi için 13 Şubat tarihinden itibaren 7 gün boyunca grev yapacak. Greve müzenin ziyaretçi hizmetleri ve güvenlik ekibinden çalışanlar katılacak.

İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan British Museum’dan çalışanlar greve gidiyor. Müze çalışanları 13 Şubat tarihinden itibaren 7 gün boyunca grev yapacak. Ülkenin en büyük altıncı sendikası olan Public and Commercial Services Union (PCS) üyesi olan 100’den fazla çalışan ülkede okulların yarı yıl tatiline girdiği 13 Şubat’ta harekete geçiyor.

Çalışanlar grev kararını uzun süredir devam eden maaş, iş ve emeklilik sorunları yüzünden aldı. Greve katılacak çalışanların müzenin ziyaretçi hizmetleri ve güvenlik ekibinden oldukları açıklandı.

Grev beş gün sürecek

Öte yandan ülkedeki sürücülerin ve araçların ruhsatlandırılmalarından sorumlu olan Driver and Vehicle Licensing Agency (DVLA) adlı kurumdan da 60’dan fazla PCS üyesi yine 13 Şubat’ta 5 gün sürecek bir greve başlayacak. Bu süreçte sürücü belgelerinin basımının aksayacağı açıklandı.

İngiltere’de Çarşamba günü itibariyle 100 bini PCS üyesi olmak üzere yaklaşık yarım milyon çalışan çalışma koşullarının iyileştirilmesi, maaşların artırılması için grev yapacak.

PCS Culture Group Başkanı Gareth Spencer, Hyperallergic’e konuşarak grev kararının ülkedeki rekor enflasyon ile bağlantılı olduğunu paylaştı. Hükümetin; Dijital, Kültür, Medya ve Spor Bakanlığı’nın maaşlarını ödediği British Museum çalışanlarına ödenen ücretlere zam yapma gücü olduğu, ancak çalışanların gelirlerinin artan yaşam maliyetleriyle yarışamadığı belirtildi.

Son 10 yılın en büyük grevi

National Museum of Liverpool ve Wallace Collection’ın da aralarında olduğu kamu kurumları çalışanlarını temsil eden PCS, 1 Şubat’taki bir günlük iş bırakmada da etkili olmuştu. Birçok sendikanın grev hareketlerini birleştirme kararı aldığı 1 Şubat’ta en az son 10 yılın en büyük grevinin yapıldığı belirtildi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.