Çemço bombardıman altında

HPG gerilla

HPG gerilla

  • Türk ordusu, Çemço bölgesi yakınlarındaki gerilla direniş mevzilerini 12 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla bombaladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

* Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Sîda köyü yakınlarındaki Türk askerleri, 10 Ocak saat 13.00’te Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde ağır silahlarla vurularak darbelendi.

* Türk ordusu, 11 Ocak’ta Amediyê’nin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi yakınlarındaki gerilla direniş mevzilerini sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar 12 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla bombaladı. 

* Aynı gün Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi ve Sîda köyü yakınlarındaki gerilla direniş mevzileri savaş uçaklarıyla da 6 kez bombalandı.

* Kurêjahro Direniş Alanı ile Saca köyü yakınlarındaki gerilla direniş mevzileri, 11 Ocak’ta saldırı helikopterleriyle 8 kez bombalandı.

* Girê FM Direniş Alanı ile Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi yakınlarındaki gerilla direniş mevzileri, aynı gün obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalandı. BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.