Cemevi saldırganı da aklanıyor

Cemevi'ne saldırı

Cemevi'ne saldırı

  • Çankaya ve Mamak ilçelerinde cemevlerine saldıranlar hakkında iddianame hazırlandı. İzmir’den Eskişehir’e gelerek iki kişi ile saldırıyı planlayan Ahmet Ozan K’ye “akli dengesi yerinde değil” raporu verildi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 30 Temmuz 2022'de Çankaya ve Mamak ilçelerinde yer alan Türkmen Alevi Bektaşi Derneği, Şahı Merdan Cemevi, Sivas Divriği Gökçebel Derneği ve Fatma Ana Cemevi'ne yönelik saldırıya ilişkin şüpheliler Ahmet Ozan K, Baver G. ve Çağdaş Can B. hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Hazırlanan iddianamede, Ahmet Ozan K, Baver G. ve Çağdaş Can B. şüpheli; Hüseyin Kılıç ise mağdur olarak yer alırken, şikayetçi olan cemevlerine bağlı olan derneklere ise iddianamede yer verilmedi.

  İddianamede, Ahmet Ozan K.'nin akli dengesinin yerinde olup olmadığı yönünde rapor alınması için sevk edildiği Ankara Şehir Hastanesi'nde üç hafta gözlem altına alındığı, yapılan gözlemin ardından hastane tarafından düzenlenen raporda şüphelinin “işlediği fiillerin hukuki anlam ve sonuçlarını algılamasında, bu fiillerle ilgili davranışlarını yönlendirme yeteneğinde azalma olduğu, cezai ehliyetini bulunmadığı” yönünde görüş bildirildiği belirtildi.

İddianamede, Ahmet Ozan K, Baver G. ve Çağdaş Can B. hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik", "ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme", "inanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" ile "silahla basit yaralama" suçlarından 12 yıl 10 aya kadar hapis cezası isteniyor.

İddianame, Ankara Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.