Cemevleri 7/24 açık

Toplum/Yaşam Haberleri —

Adana Cemevi

Adana Cemevi

  • Depremzedelere yardım için deprem bölgelerindeki cemevleri de seferber. Maraş Cemevi Antakya, Samandağ Cemevi, Antep Cemevi, Osmaniye Kadirli Cemevi, Malatya Cemevi, Adıyaman Cemevi, Adana Cemevi, Diyarbakır Cemevi, Urfa Kısas Cemevi barınma ve yemek için 7/24 açık.

Depremzedelere yardım için deprem bölgelerindeki cemevleri de seferber. Maraş Cemevi Antakya, Samandağ Cemevi, Antep Cemevi, Osmaniye Kadirli Cemevi, Malatya Cemevi, Adıyaman Cemevi, Adana Cemevi, Diyarbakır Cemevi, Urfa Kısas Cemevi barınma ve yemek için 7/24 açık.

Adana Ceyhan Cemevi Başkanı Bahadır Odabaşı Ceyhan’da 200 apartmanın hasar gördüğünü, 150 apartmana girişin yasaklandığını yurttaşların dışarda soğukta kalmasını engellemek için cemevini konaklama ve barınmaya açtıklarını belirtti. Odabaşı, “Cem evinde geceleri 200 kişi kalıyor. Her öğünde 600 kişiye yemek veriyoruz. Ceyhan Belediyesi’nin desteğiyle günde 5 bin yemek çıkarıp dışarıya gönderiyoruz. Temel gıda malzemeleri, çocuk sütü, bezi, temizlik malzemeleri ve yataklara ihtiyaç var” dedi.

Hatay ve İskenderun’daki cemevleriyle de iletişim halinde olduklarını belirten Odabaşı, “250 kişiyi daha ağırlamak istiyoruz. Bu yönlü hazırlıklarımız var. Cemevinde 500 kişiyi ağırlayıp tüm ihtiyaçlarını karşılama için çalışmalarımız devam ediyor” diye ekledi.

ADANA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.