Çewlîg desteğini teyit etti

Yeşil Sol Parti / Bingöl

Yeşil Sol Parti / Bingöl

  • Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Çewlîg’de Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü binası önünde halk buluşması gerçekleştirdi.

Buluşmaya, Yeşil Sol Parti Mûş milletvekili adayı Sezai Temelli, Çewlîg Milletvekili Erdal Aydemir, Yeşil Sol Parti Çewlîg milletvekili adayları Cemille Turhallı Balsak, Ömer Faruk Hülakü ve Faruk Aris konuşmacı olarak katıldı. 

Buluşma öncesi Kervansaray Dinlenme Tesisleri’nde heyeti karşılamak için çok sayıda aracın katılımıyla konvoy yapıldı. Yurttaşlar, konvoyu, zafer işaretleri ve alkışlarla selamladı. Coşkulu konvoy sonrasında HDP İl binası önüne gelen kitle burada da davul zurna eşliğinde halaylara devam etti. Konuşmalardan önce Avrupa’daki Kürt sanatçılardan mesajlar ve Kürt siyasetçi İdris Baluken’in mektubu okundu. 

Açılış konuşmasını yapan HDP Çewlîg Milletvekili Erdal Aydemir, “Bingöl halkı bizi hiç yalnız bırakmadı, bırakmayacaktır” dedi.

Daha sonra konuşan Cemile Turhallı Balsak, “Kimse bu topraklara hükmedemedi. İskender bile bu topraklara hükmedemedi. Çünkü bu topraklarda Kürt'ün dikenli kengeri yetişir. Siz de bu toprakların çocuklarısınız. Çewlîg’i Yeşil Sol’a boyamaya hazır mısınız? İşte o zaman kendi topraklarımızın sahibi olacağız. Özgür yarınlar yakındır, yarınlar bizimdir. Jin, jiyan azadî” diye seslendi.

Vekil adayı Ömer Faruk Hülakü de yağan yağmura dikkati çekerek, “Bu yağmura rağmen alanı terk etmediniz, bu umudumuzu daha da arttırdı. 1921 anayasayı ile Kürtlerin dili ve kendileri yok sayıldı. İkinci yüzyıl Kürtlerin yüzyılı olacak. Seçime 5 gün kaldı, bu 5 gün içerisinde hep birlikte alanda olalım. Sandıklarımıza sahip çıkalım” dedi.

“Bu seçimde ya demokrasi kazanacak ya da faşizm kazanacak” diyen vekil adayı Faruk Aris ise “Bu seçimi büyük zafere çevireceğiz. AKP’yi Bingöl’de sandığa gömeceğiz” şeklinde konuştu.

Son olarak konuşan Yeşil Sol Parti Mûş adayı Sezai Temelli, halkı Kürtçe selamladı. Temelli, 14 Mayıs seçimlerine işaret ederek, şunları söyledi: “Pazar günü öncelikle tek adamı devireceğiz. Bizden faşistlere oy yok. Oyumuzu Kemal Kılıçdaroğlu’na vereceğiz. Biz değiştireceğiz. İkinci oyumuz partimize. Bizim hep beraber kurduğumuz çatısı altında birleştiğimiz Yeşil Sol Parti’ye hep birlikte oylarımızı vereceğiz. Asla oyumuzu, sandığımızı terk etmeyeceğiz. Oyumuzun peşinde olacağız, çünkü biliyoruz ki bunlar çalarlar. Oyumuz kaderimizdir.”

Buluşma halaylar, “Jin jiyan azadi” ve “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla son buldu. BİNGÖL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.