Ciaccheri: Öncelik Öcalan’ın özgürlüğü

Dünya Haberleri —

Roma 8. Bölge Belediye Başkanı Amedeo Ciaccheri

Roma 8. Bölge Belediye Başkanı Amedeo Ciaccheri

  • Roma’da Ararat Kürt Kültür Merkezi’ni ziyaret eden Roma 8. Bölge Belediye Başkanı Amedeo Ciaccheri, Kürt Halk Önderi Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün Avrupa solu için öncelikli olduğunu söyledi. 
  • Ciacceri; “Sayın Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü Avrupa'da ve İtalya'da sol için önemli bir sorundur. Ve Avrupa'daki tüm mücadelelerin Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüne ihtiyacı var” dedi. 

MUHAMMED KAYA/ROMA 

10 Ekim’de 74 merkezde eş zamanlı olarak başlatılan küresel “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Özgürlük ve Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” kampanyası katılımcılarından Roma 8. Bölge belediye başkanı Amedeo Ciaccheri, Roma’daki Ararat Kürt Kültür Merkezine gelerek kampanyaya desteğini yineledi.
Roma 8. Bölge belediyesi başkanı Amedeo Ciaccheri, 32 aydır kendisinden hiçbir haber alınamayan ve mutlak tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin kaldırılmasının Avrupa sol ve sosyalistleri için öncelik olduğuna vurgu yaptı. 

Kürt toplumuyla çalışıyoruz  
Rojava, Başûr ve Bakurê Kurdistan’da Kürt halkına yönelik işgal ve soykırım saldırılarının sürdüğü bir dönemde Roma’daki Ararat Kürt Kültür Merkezine gelen Roma 8. Bölge Belediyesi Başkanı Amedeo Ciaccheri, Kürt toplumu ile dayanışma içinde olduğunu açıkladı. Kürt Kültür Merkezinde “Ben Amedeo Ciaccheri, Roma’nın 15 bölgesinden birinin başkanıyım” diyerek başladığı konuşmasında “Sayın Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Kürt toplumuyla birlikte çalışmak üzere Roma'daki Kürt Merkezi Ararat'ta bulunuyorum” diyerek ziyaret amacını ifade etti.

“Öcalan’ın özgürlüğüne ihtiyacımız var” 
15 Şubat 1999’dan beri evrensel hukuk normları hiçe sayılarak mutlak tecrit altında İmralı’da tutulan Halk Önderi Öcalan’ın keyfi ve insanlık dışı uygulamalara mazur bırakıldığını ifade eden Ciaccheri, bu rejimin son bulması gerektiğini söyledi. 8. Bölge Belediye Başkanı Ciaccheri, Türk devleti tarafınan son 32 aydır uygulanan incommunicado rejiminin Avrupa solu ve Ortadoğu’daki gelişmeler ile doğrudan bağlantılı olduğunu ifade etti. Kürt Halk Önderi Öcalan’ın özgürlüğünün Avrupa solu ve sosyalist çevreleri açısından önemine dikkat çeken Amedeo Ciaccheri: “Sayın Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü Avrupa'da ve İtalya'da sol için önemli bir sorundur. Ve Avrupa'daki tüm mücadelelerin Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüne ihtiyacı var. Bugünlerde Orta Doğu'da yaşananlar onun özgürlüğüne olan ihtiyacın önemine işaret eder. “
 
AP’yi harekete geçirmek 
Ararat Kürt Kültür Merkezinde, uluslararası kurumların tecride dair sessizliğinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Ciaccheri, AB nezdindeki girişimlerini ve Avrupa Parlamentosu’nu (AP) tecride karşı harekete geçirmek istediklerin anlattı. Roma Kent Konseyin’de yaptıkları ortak çalışmaya dair bilgi veren Roma 8. Bölge Belediye Başkanı, “Roma Kent Konseyi ile birlikte çalışarak Roma halkının ve İtalyan kamuoyunun dikkatini Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne çekmeye çalışıyoruz. Avrupa Parlamentosu’nun Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için çalışmasını sağlayacak bir belge oluşturuyoruz” dedi. 

“Başkan Öcalan’ın yanındayız” 
Kürt Halk Önderi Öcalan’ın 12 Kasım 1998’de Roma’ya gelişini hatırlatan Ciaccheri, o günden beri Kürt halkı ve Rêber Öcalan ile olduklarını söyledi. Roma 8. Bölge Belediye Başkanı Amedeo Ciaccheri: “Abdullah Öcalan bir süre Roma'da kaldı. Biz Roma'da Kürt halkının ve Başkan Öcalan'ın yanında olmaya devam ediyoruz.” 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.