CIA’de çocuklara yönelik cinsel saldırı suçları

Kadın Haberleri —

.

.

  • CIA’ye ait gizliliği kaldırılan belgelerde, son 14 yılda CIA’ye çalışanı ve sözleşmeli personeli içerisinde çocuklara yönelik cinsel saldırı suçlarının olduğu ve bu suçlara yönelik soruşturma açılmadığı ortaya çıktı.

ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA'ye ait gizliliği kaldırılan belgelerde, kurum personelinin çocukları da kapsayan cinsel içerikli suçlar işlediği ancak bu suçların soruşturulmadığı ortaya çıktı.

Euronews’te geçen habere göre, CIA’de son 14 yılda, çalışanlardan ve sözleşmeli personeliden en az 10'una ilişkin çocukları da içeren cinsel suçlar işlediğine dair gizli, güvenilir kanıtlar topladı.

Belgeler, toplanan kanıtların yargıya taşındığını ancak savcıların davaları kurum içerisinde çözülmek üzere CIA’ye geri gönderdiğini gösteriyor.

CIA çalışanları ise, olası davaların devlet sırlarını açığa çıkaracağı endişesiyle teşkilatın personeli hakkında kovuşturma yapılmasına izin vermeyerek direndiğini söylüyor.

Belgelerde birkaç çalışan ve sözleşmeli personelin işlediği suç türlerine örnekler de veriliyor. Örneğin bir çalışan, 2 ve 6 yaşında çocuklara tecavüz etti. Fakat cezası sadece işten kovulmak oldu.

Buna benzer pek çok örneğin geçtiği belgelerde, sadece CIA’ye de değil diğer teşkilatlarda da bu tür suçların işlendiği belirtiliyor.

En önemlisi de CIA'ye ait belgeler, iç müfettişlerin çocukları da içeren cinsel suçların kanıtlarını ortaya çıkardığını, ancak federal savcıların hiçbir suçlamada bulunmadığını gösteriyor.

Ayrıca suç işleyen personelinin adı ya da hangi görevde olduğu da belgelerde belirtilmiyor.

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.