Çocuk istismarcısı kadına tacizden serbest bırakılmış

Kadın Haberleri —

.

.

  • 6 yaşındaki çocuğuna cinsel istismardan tutuklanan Rıdvan O’nun daha önce bir kadını taciz etmekten gözaltına alınıp serbest bırakıldığı ortaya çıktı. 

HABER MERKEZİ

Mêrdîn Qoser’de 6 yaşındaki çocuğunu cinsel istismara maruz bırakan, diğer iki çocuğuna ve annesine sistematik şiddet uygulayan Rıdvan O., gözaltına alınarak tutuklandı. Üç çocuk mahkeme kararıyla yurda yerleştirildi.

Failin tutuklanmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Kızıltepe Sosyal Hizmet Merkezi’nin ihbar üzerine olayı incelemekte olduğu öğrenildi. 4 Nisan günü eve giden yetkililerin babaanneden aldıkları ‘yanlış bilgiler’ doğrultusunda ‘şiddet bulgusuna rastlanmadığı’ yönünde kanaat oluşturup herhangi bir işlem yapmadıkları belirtildi.

Sosyal Hizmet Merkezi yetkilileri, ihbardan 2 gün sonra tekrar gittikleri evde yaptıkları inceleme sonrası aileyi Sosyal ve Ekonomik Destek kapsamına aldı.

Mezopotamya Ajansı’ndan Ahmet Kanbal’ın haberine göre; yapılan incelemeler sonucunda 6 yaşındaki kız çocuğunun sistematik cinsel istismara maruz bırakıldığı ve uyuşturucu madde içirildiği, istismarı anlatmamaları için de çocukları ve annesini sürekli elinde bıçakla öldürmekle tehdit ettiği öğrenildi. 

İstismardan bir gün önce kadına taciz

Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan failin 2020 yılında karıştığı bir kavga nedeniyle hapis cezası aldığı ve bir yıl cezaevinde tutulduktan sonra tahliye edildiği, uyuşturucu madde kullandığı da tespit edildi. Rıdvan O.’nun annesi ve çocuğuna dönük en son cinsel saldırıda bulunduğu 8 Nisan’dan bir gün önce bir kadını taciz ettiği için şikayet üzerine gözaltına alındığı, ifadesinin ardından serbest bırakıldığı belirtiliyor.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.