Çocuklar şarkı söyleyecek

Kültür/Sanat Haberleri —

Ma Müzik Akademisi

Ma Müzik Akademisi

  • Birçok ülkede sahne alan ve büyük beğeni gören Ma Müzik Akademisi ekipleri bu yıl 5’incisini düzenleyeceği “Ma Music Günleri” için hazırlıklarını sürdürüyor. 7 Haziran’da “Em ê zarokên vî welatî bê muzîk nehêlin /Bu ülkenin çocuklarını müziksiz bırakmayacağız” şiarıyla startı verilecek etkinlikler 11 Haziran’da sona erecek. Etkinlik için yoğun provalar yapan çocuk stranbejler de, divanda sahne almaya hazırlanıyor. 

Birçok ülkede sahne alan ve büyük beğeni gören Ma Müzik Akademisi ekipleri bu yıl 5’incisini düzenleyeceği “Ma Music Günleri” için hazırlıklarını sürdürüyor. 7 Haziran’da “Em ê zarokên vî welatî bê muzîk nehêlin /Bu ülkenin çocuklarını müziksiz bırakmayacağız” şiarıyla startı verilecek etkinlikler 11 Haziran’da sona erecek. Etkinlik için yoğun provalar yapan çocuk stranbejler de, divanda sahne almaya hazırlanıyor. 

Çocuklar sahne alacak

Ma Müzik eğitmeni ve Jin Ma üyesi Evin Tiryaki, yapılacak etkinliklerde sadece çocukların sahne alacağını söyledi. Tiryaki, en büyük hedeflerinin ise Kürtçeyi yaşatarak asimilasyon politikalarını boşa çıkarmak olduğunu belirtti. ‘Bu ülkenin çocuklarını müziksiz bırakmayacağız’ şiarıyla çıktıkları bu yolda çalışmalarına devam edeceklerini dile getiren Evin Tiryaki, şunları kaydetti:

“Kendi dilimizi, kültürümüzü ve sanatımızı bütün dünyaya tanıtmak istiyoruz. Şu an da hem dilimiz hem de kültürümüz üzerinde çok kirli politikalar yürütülüyor. Her alanda büyük bir asimilasyon politikası var. Biz Ma Müzik olarak yıllardır yaptığımız çalışmalarla buna dikkat çekiyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimize Kürt müziğinin önemli isimlerini tanıtıyoruz. Buraya gelen çocuklar Ayşe Şan’ı da Şakiro’yu da öğreniyor. Yine hem ses hem de enstrüman yeteneklerini geliştiriyorlar.”

Etkinliğe katılım çağrısı

Yapacakları etkinliklere katılım çağrısında bulunan Evin Tiryaki, “Burası hepimizin evi diyerek bütün Amed halkını yapacağımız etkinliğe davet ediyorum. Üç gün boyunca çocuklarımız ana dilleriyle stranlarını ve yeteneklerini sahneye yansıtacak” dedi. AMED

 

*****

Müzik Köyü

Ma Music eğitmenlerinden Ferhat Ertaş, çocukları müziksiz bırakmayacaklarını belirterek, “Bugün her yerde Türkçe müzik dinlenebiliyor ama Kürtçe müzik her yerde yok sayılmaya maruz bırakılıyor. Kültürel kırıma karşı bizler çalışmalarımızla Kürtçenin nefessiz kalmadığının, her konuda filizlendiğinin görülmesini istiyoruz. Çocuklar çalıştığı zaman, onların heyecanını sevincini görünce biz de onlarla mutlu oluyoruz. Aileler de gelip çocuklarının heyecanına ortak olsunlar. Çocuklarımız Kürtçe düşünüp, Kürtçe yaşayıp, Kürtçe konuşuyorlar” ifadelerini kullandı.

Ertaş, “Bu ülkedeki bütün çocuklara ulaşmak istiyoruz. Gelecekte de o çocuklara ulaşmak için farklı projelerimiz var. Yurt dışında da yaşayan çocuklar için başka çalışmalarımız var. Yine Japonya’daki çocuklarımız içinde projelerimiz var. ‘Müzik Köyü’ projemiz var. Çocukların aileleriyle birlikte yaşayabileceği, kendilerini evinde, köyünde hissedebilecekleri bir projemiz var” diye konuştu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.